Adi Iacob

Facebook se pregătește de lansarea criptomonedei Libra: Compania a cumpărat un start-up care dezvoltă chatboți

Thumbnail

Pe măsură ce Facebook se pregătește să lanseze noua sa criptomonedă — Libra — în 2020, compania începe să pună cap la cap piesele necesare. Rețeaua de socializare a achiziționat Servicefriend, un startup care dezvoltă chatboți — softuri pentru aplicații de mesagerie bazate pe inteligență artificială — care ajuta echipele sale de servicii pentru clienți.

Informația a apărut pentru prima dată în Israel, unde își are sediul startup-ul Servicefriend, după ce unul dintre investitorii săi, Roberto Singler, a alertat publicația locală The Marker despre achiziție, scrie Times of Israel. Facebook a confirmat achiziția, iar un purtător de cuvânt al companiei de social media a declarat:

„Cumpărăm din când în când companii mici de tehnologie. Nu discutăm întotdeauna despre planurile noastre.” 

Ben Ami, CEO și cofondator al startup-ului, și-a actualizat profilul de LinkedIn, iar potrivit noilor informații, în prezent este unul dintre managerii de produs în departamentul Calibra al Facebook. Celălalt cofondator — Ido Arad, dar și alți angajați precum șeful departamentului de cercetare și dezvoltare — David Saidon — și-au actualizat, de asemenea, profilurile de LinkedIn cu informații similare.

Calibra, echipa de cercetare a Facebook din Tel Aviv, lucrează la noul portofel digital al companiei de social media, parte a proiectului Libra — o nouă monedă globală bazată pe tehnologia blockchain.

Potrivit publicației locale Times of Israel, echipa din Tel Aviv dezvoltă sisteme care urmăresc și previn orice activitate suspectă sau orice încercări de manipulare a conturilor utilizatorilor. În plus, echipa locală este responsabilă de dezvoltarea instrumentelor pe care echipa de asistență a clienților Facebook le va folosi pentru a oferi utilizatorilor asistență atunci când există probleme — și probabil că acolo se încadrează și tehnologia celor de la Servicefriend.

Startup-ul a colaborat anterior cu Facebook, construind boți „hibrizi” pentru serviciul de mesagerie al companiei. În 2017, Facebook a spus că o companie de telecomunicații care utilizează un bot hibrid pentru Messenger, dezvoltat de Servicefriend, a oferit o rată de satisfacție a clienților cu 22% mai mare.

În același an, compania americană de consultanță și cercetare în IT Gartner, citată adesea de publicații importante precum The Wall Street Journal sau The Economist, a numit Servicefriend un lider de piață în domeniul asistenței virtuale pentru clienți.

Citește și 

Parallax

Vizualizari
883
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri