Adi Iacob

WSJ: Visa, Mastercard și alte companii s-ar putea retrage din proiectul Libra - Criptomoneda dezvoltată de Facebook

Thumbnail

Încep să apară fisuri în colaborarea dintre Facebook și companiile implicate în proiectul Libra — o rețea globală de plăți bazată pe criptomonede. Visa, Mastercard și alți parteneri financiari care s-au înscris pentru a ajuta la construirea și menținerea rețelei de plăți Libra își reconsideră implicarea în urma unor reacții din partea oficialilor guvernamentali din Statele Unite și Europa, potrivit unor surse familiarizate cu această situație, citate de The Wall Street Journal.

Reticența companiilor a făcut ca Facebook să organizeze o adunare cu mai mulți șefi ai companiilor implicate în proiectul Libra. Cei din grupul numit Asociația Libra au fost chemați la o întâlnire în Washington DC, joi, potrivit surselor citate de publicația americană.

Citește și

Conform documentelor obținute de jurnaliștii de la The Wall Street Journal, reprezentanții companiilor sunt invitați să se întâlnească la Geneva, pe 14 octombrie, pentru a examina situația Asociației Libra și pentru a numi membrii unui consiliu de administrație.

Aceste probleme ar putea împiedica lansarea proiectului Libra, încercarea rețelei de socializare de a-i convinge pe consumatori să-și schimbe monedele naționale pe o monedă digitală care ar putea fi folosită pentru a plăti bunuri și servicii pe internet. Însă, fără o rețea de parteneri financiari care să ajute la transferul monedelor, mulți comercianți nu ar putea accepta criptomoneda companiei ca formă de plată.

Când a dezvăluit proiectul în luna iunie, reprezentanții Facebook au spus că Libra ar putea schimba întregul sistem financiar, oferind consumatorilor o nouă modalitate de a transfera bani la nivel internațional. 

Facebook are în prezent aproximativ 2,4 miliarde de utilizatori activi lunar.

Citește și 

Parallax

Vizualizari
409
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri