Denisa Crăciun

Saga FTX: Fondatorul platformei crypto, Sam Bankman-Fried, eliberat pe o cauțiune de 250 milioane dolari

FTX 2022

Fondatorul platformei falimentare de schimb de criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), a fost eliberat joi în baza unei cauțiuni de 250 milioane de dolari, conform CNN.

SBF, în vârstă de 30 de ani, a apărut joi într-o sală de judecată din SUA unde s-a confruntat cu 8 acuzații de fraudă și conspirație. Procurorii din Manhattan l-au acuzat pe cel considerat cândva „Regele Crypto” că a furat miliarde de dolari din fondurile clienților pentru a acoperi pierderile de la o altă companie fondată tot de el, Alameda Research.

Judecătorul Gabriel Gorenstien a fost de acord să-l elibereze pe SBF, iar cauțiunea în valoare de 250 milioane de dolari este acum considerată de avocații din SUA una dintre cele mai mari „înainte de judecată”, conform CNBC.

Fondatorul FTX va trebui să poarte o brățară de monitorizare, fiind obligat să locuiască cu părinții săi, în casa lor din California, conform judecătorului. 

Următoarea audiere a lui Sam Bankman-Fried va fi pe 3 ianuarie, la New York, mai arată sursa citată.

Săptămâna trecută, fondatorul exchange-ului crypto FTX a fost arestat în Bahamas, la cererea autorităților americane. Între timp, el a fost extrădat și a ajuns joi în SUA. 

Recent, fosta iubită a lui SBF, Caroline Ellisson, care ocupa funcția de director general (CEO) al Alameda Research și Gary Wang, co-fondator al FTX, au pledat vinovați pentru fraudarea investitorilor FTX, platforma falimentară de tranzacționare crypto. 

Parallax

Vizualizari
1921
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri