Denisa Crăciun

Magazinul online Elefant.ro a intrat în insolvență

elefantro

Magazinul online Elefant.ro, controlat de antreprenorul Ion Sturza, a intrat în insolvență. Tribunalul București a admis, joi, cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenței depusă de companie la finalul lunii ianuarie 2024.

Elefant.ro și-a exprimat atunci intenția de a propune un plan de reorganizare, după ce în 2023 a eșuat vânzarea business-ului către platforma românească de comerț online evoMAG.

Amintim, de asemenea, că directorul financiar al Elefant Online S.A., Gherasim Briceag, a demisionat din funcție la finalul lunii decembrie 2023.

În mai 2023, magazinul online românesc evoMAG (Evolution Prest Systems S.R.L.), controlat de antreprenorul Mihai Pătrașcu, a anunțat că va cumpăra majoritar Elefant.ro. Câteva luni mai târziu, în noiembrie 2023, tranzacția a eșuat.

Fondatorul Elefant.ro, Ion Sturza, ar fi vrut inițial să cedeze, astfel, afacerea către evoMAG. Mai exact, compania Millenium Gold Resources Limited, controlată de Sturza, intenționase să cedeze pachetul de acțiuni de 58,8355% din compania Elefant Online către compania Evolution Prest Systems S.R.L. (firma care operează magazinul online evoMAG).

Evolution Prest Systems S.R.L. trebuia să preia și pachetul de acțiuni de 9,6206% deținut la Elefant Online de fondul de investiții Catalyst Romania, condus de antreprenorul și investitorul Marius Ghenea. De precizat că, în 2022, Catalyst a făcut o investiție de 2 milioane de euro în evoMAG.

Magazinul online Elefant.ro a fost lansat în anul 2010, de omul de afaceri basarabean Ion Sturza (63 de ani), fost prim-ministru al Republicii Moldova în anul 1999. Ajuns lider pe piața online de carte, în România Elefant.ro s-a dezvoltat, în ultima vreme, ca „mall online” și marketplace, fiind un jucător semnificativ în vânzările de parfumuri, cosmetice, jucării și ceasuri.

Parallax

Vizualizari
939
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri