Denisa Crăciun

Achiziție anulată: Magazinul online evoMAG nu mai cumpără elefant.ro

elefant-evomag.

Business-ul de comerț online controlat de antreprenorul român Mihai Pătrașcu, evoMAG, nu mai cumpără majoritar elefant.ro.

La începutul lunii mai, elefant.ro anunța că va fi cumpărat majoritar de evoMAG.

Omul de afaceri Ion Sturza, fondatorul magazinului online Elefant.ro, activ mai ales pe piața de carte, intenționa să cedeze, astfel, afacerea către evoMAG. 

Mai exact, compania Millenium Gold Resources Limited, controlată de Sturza, voia să cedeze pachetul de acțiuni de 58,8355% din compania Elefant Online (care deține magazinul online cu același nume) către compania Evolution Prest Systems S.R.L., firma care operează magazinul online evoMAG.

Evolution Prest Systems S.R.L. trebuia să preia și pachetul de acțiuni de 9,6206% deținut la Elefant Online de fondul de investiții Catalyst Romania, condus de antreprenorul și investitorul Marius Ghenea. De menționat că, în 2022, Catalyst a făcut o investiție de 2 milioane de euro în evoMAG.

Acum, potrivit unui anunț publicat pe Bursa de Valori București, Elefant Online S.A. renunță la „perfectarea tranzactiei prin care Evolution Prest Systems SRL urma sa dobandeasca un pachet de actiuni reprezentand 68,4561% din capitalul social al Elefant Online S.A.”.

Cine este Elefant.ro

Magazinul online Elefant.ro a fost lansat în anul 2010, devenind lider pe piața online de carte, în România. Platforma de e-commerce s-a dezvoltat, în ultima vreme, ca „mall online” și marketplace, fiind un jucător semnificativ în vânzările de parfumuri, cosmetice, jucării și ceasuri. Compania este fondată de omul de afaceri basarabean Ion Sturza (63 de ani), fost prim-ministru al Republicii Moldova în anul 1999.

Ion Sturza îndeplinește funcția de președinte al Consiliului de Administrație al magazinului online Elefant.ro. El conduce și Fribourg Investment Limited, un grup de investiții cu prezență în mai multe țări europene și care controlează Millennium. 

Sturza este licențiat al Facultății de Economie din cadrul Universității de Stat din Republica Moldova. El a fost și membru al Parlamentului de la Chișinău, ministru al economiei și viceprim-ministru și premier al Republicii Moldova. Între anii 2001 si 2004 a ocupat funcția de director general al Rompetrol Moldova, iar in perioada 2004-2009 a ocupat funcția de vicepreședinte și director general adjunct al Rompetrol Group Olanda.

De partea cealaltă, evoMAG a fost lansat în anul 2005. În vârstă de 41 de ani, fondatorul Mihai Pătrașcu este un „veteran” al business-ului online din România. El a absolvit Politehnica (Electronică) în 2005.

Parallax

Vizualizari
2604
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri