Claudiu Zamfir

Elefant.ro vrea să se împrumute iarăși de la investitori din piață, prin obligațiuni

Thumbnail

Platforma de comerț online Elefant.ro, controlată de omul de afacri Ion Sturza (foto), fost prim-ministru al Republicii Moldova, caută noi finanțări și vrea astfel să mai facă un plasament privat de obligațiuni.

Plasamentul privat de obligațiuni denominate în lei va avea loc „în perioada următoare” prin intermediul Tradeville.

De asemenea, acționarii Elefant Online au aprobat, luni, în cadrul Adunării Generale, majorarea capitalului social al companiei cu echivalentul în lei a 2 milioane de euro.

„Sumele atrase în cadrul majorării de capital și a noii emisiunii de obligațiuni vor asigura infuzia de capital necesară pentru a ne atinge obiectivele de creștere. Pe de o parte, ne vom concentra pe eficientizarea operațională a business-ului existent, experiența utilizatorilor și automatizarea livrărilor. Pe de altă parte, vom investi resurse în Elefant Marketplace. Acesta este finalizat din punct de vedere tehnic și va fi lansat în curând. Vom investi în dezvoltarea sa, în promovare și în consolidarea relațiilor cu partenerii din marketplace”, a spus marți Sergiu Chircă, CEO Elefant.ro, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

În 2018, compania a mai demarat o emisiune de obligațiuni, listată pe piața AERO administrată de  Bursa de Valori București până în septembrie 2021, atunci când fondurile atrase au fost returnate investitorilor ca urmare a ajungerii la scadență a emisiunii.

Elefant este una dintre principalele platforme de comerț electronic din România, cu o rată anuală compusă de creștere (CAGR) a GMV (gross merchandise value) de 32% între 2018 și 2020.

În primul semestru al acestui an Elefant a înregistrat o valoare a GMV de aproximativ 121 milioane lei, față de 117 milioane lei în primele șase luni ale anului 2020.

 

Parallax

Vizualizari
325
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri