Adi Iacob

Prima companie care iese din proiectul criptomonedei Libra a Facebook: PayPal. Cine a rămas

Thumbnail

La o săptămâna după ce au apărut zvonuri precum că Visa, Mastercard și alți parteneri financiari care s-au înscris pentru a ajuta la dezvoltarea rețelei de plăți bazată pe criptomonede - Libra -  iau în calcul să părăsească proiectul început de Facebook, apar și primele reacții oficiale. Procesatorul de plăți PayPal Holdings a anunțat că părăsește Libra Association, entitatea care gestionează efortul condus de Facebook de a emite moneda digitală Libra, fiind primul membru care a ieșit din grup.

Reprezentanții PayPal au menționat că firma se va concentra pe activitatea sa de bază, potrivit Reuters.

„Sprijinim aspirațiile Libra și vom continua dialogul cu privire la modalitățile de colaborare în viitor”, au declarat oficialii PayPal.

Ca răspuns, Asociația Libra, cu sediul la Geneva, a declarat că este conștientă de provocările care urmează în încercările sale de a reconfigura sistemul financiar.

„Tipul de schimbare care va reconfigura sistemul financiar pentru a fi dedicat oamenilor și nu instituțiilor pe care le servește va fi greu. Acest angajament este mai important pentru noi decât orice altceva. Mai bine să știm despre această lipsă de angajament acum, decât mai târziu ”, a spus Asociația Libra într-un comunicat. Facebook a refuzat să comenteze.

Compania de social media a anunțat că vrea să lanseze criptomoneda în luna iunie a anului viitor, în parteneriat cu alți membri ai Asociației Libra, dar proiectul s-a confruntat cu scepticismul autorităților de reglementare din întreaga lume.

The Wall Street Journal a raportat săptămâna trecută că Facebook ar putea amâna lansarea LIbra pentru a rezolva problemele legate de reglementare.

Și Visa și Mastercard Inc își reconsideră implicarea în Libra, pentru că nu doresc să se confrunte cu atenția sporită a organismelor de reglementare, a anunțat Wall Street Journal la începutul acestei luni.

Franța și Germania s-au angajat luna trecută să blocheze Libra în Europa și au susținut în schimb dezvoltarea unei criptomonede publice.

Odată cu ieșirea PayPal, Libra Association are acum 28 de membri: 

  • companii financiare: Mastercard, Visa, Mercado Pago, Pay U, Stripe 
  • companii tech: Booking.com, eBay, Calibra, Farfetch, Uber, Lyft, Spotify
  • companii de telecomunicații: Iliad, Vodafone
  • companii de blockchain: Anchorage, BisonTrails, Coinbase, Xapo
  • fonduri de investiții: USV, Andreesen Horowitz, Breaktrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital 
  • ONG-uri: Creative Destruction Lab, Kiva, Mercy Corps, Women's World Banking

Citește și

Parallax

Vizualizari
568
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri