Denisa Crăciun

Elon Musk susține că a strâns peste 7 miliarde dolari de la investitori, pentru a prelua Twitter

Thumbnail

Miliardarul Elon Musk susține că a obținut peste 7,1 miliarde de dolari de la 18 investitori, printre care exchange-ul crypto Binance și Sequoia Capital, care vor să-l ajute pe șeful Tesla să-și asigure finanțarea pentru preluarea Twitter, potrivit TechCrunch.

Exchange-ul crypto Binance va contribui cu 500 milioane de dolari, Sequoia Capital cu 800 milioane dolari, în timp ce firma de gestionare a activelor Fidelity cu aproape 317 milioane de dolari pentru a susține oferta făcută de Elon Musk, de a cumpăra Twitter la valoarea de  44 miliarde de dolari.

Vestea vine în contextul în care Consiliul de administrație al Twitter a anunțat la sfârșitul lunii aprilie că a acceptat oferta lui Elon Musk de a cumpăra în întregime rețeaua socială la valoarea de 44 de miliarde de dolari, 54,20 dolari pe acțiune.

Thumbnail
Lista celor 18 investitori Sursă:
Captură foto U.S. Securities and Exchange Commission (SEC)

Amintim că la începutul lunii aprilie șeful Tesla anunța că preia 9,2% din Twitter, în valoare de 2,9 miliarde de dolari, ceea ce i-a adus statutul de cel mai mare acționar al rețelei sociale.

Săptămâna trecută scriam pe StartupCafe.ro că achiziția inițială de peste 9% din acțiunile Twitter făcută de Elon Musk este investigată în SUA. Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din SUA verifică dacă miliardarul s-a conformat cu o cerință de raportare antitrust atunci când a cumpărat această participație la Twitter.

Musk are deja planuri cu rețeaua socială și spune că pe viitor ar fi posibil ca firmele și guvernele să plătească un mic cost pentru a utiliza Twitter, conform CNBC.

Totuși, platforma va rămâne disponibilă gratuit pentru „utilizatorii ocazionali”.

Miliardarul este activ pe Twitter și are deja 90,9 milioane de urmăritori pe rețeaua socială, însă postările sale au fost intens dezbătute de-a lungul timpului.

Parallax

Vizualizari
365
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri