Denisa Crăciun

Bolt se extinde rapid în România. Aplicația de transport mai intră în două orașe

Thumbnail

Bolt, aplicația de transport de persoane în sistem ride-hailing, lansează serviciile de transport la cerere și în Baia Mare și Târgu Mureș și ajunge, astfel, la 22 de orașe din România, în care utilizatorii pot cere curse prin aplicație.

Transportul la cerere va fi disponibil din 9 decembrie a.c. în Baia Mare și Târgu Mureș. Astfel, de joi se pot face bani din servicii de transport prin intermediul aplicației Bolt.

În România, business-ul estonian se extinde cu rapiditate. Anul acesta, în luna noiembrie, Bolt a anunțat că își lansează serviciile de transport la cerere în Alba Iulia și Râmnicu Vâlcea, iar în septembrie în Suceava și Brăila.

„După lansarea cu succes în Alba Iulia pe 1 decembrie, ne bucurăm că putem încheia anul cu alte două lansări, în Târgu Mureș și Baia Mare. Consemnăm astfel extinderea prezenței Bolt de la 6 la 22 de orașe într-un singur an. Această expansiune accelerată a fost făcută posibilă de munca unei echipe extraordinare și a unei rețele dinamice de parteneri - șoferi și operatori de transport - dar și de adoptarea entuziastă a serviciilor noastre de către pasagerii din fiecare oraș. Sperăm ca serviciile de transport la cerere să se bucure de aceeași primire bună și în cele două noi orașe”, spune Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Bolt ajunge acum la 22 de orașe în care este prezent cu serviciile de transport la cerere: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Brașov, Ploiești, Galați, Pitești, Craiova, Oradea, Arad, Sibiu, Bacău, Buzău, Târgoviște, Brăila, Suceava, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Baia Mare și Târgu Mureș.

Startup-ul spune că lansarea serviciilor de ride-hailing în Baia Mare și Târgu Mureș este o oportunitate pentru cei care își doresc o sursă de venit suplimentară și un program flexibil. Șoferii interesați se pot înscrie contactând compania pe e-mail la romania-driver@bolt.eu, unde vor primi informații cu privire la partenerii oficiali locali.

Prețul curselor Bolt din Baia Mare și Târgu Mureș începe de la 8 lei, în funcție de categoria aleasă, iar pasagerii beneficiază de reduceri de până la 70%, în limita a 7 lei.

Atât pasagerii, cât și șoferii au obligația legală de a purta permanent masca de protecție. Bolt le recomandă șoferilor săi parteneri să dezinfecteze mașinile după fiecare călătorie, iar pasagerilor să respecte regulile de distanțare socială și de igienă conform reglementărilor în vigoare.

În toate orașele în care sunt prezente serviciile de transport la cerere, utilizatorii au la dispoziție și platforma Bolt Business: un serviciu dedicat companiilor, care permite gestionarea eficientă călătoriilor de afaceri. Astfel, cursele în scop de serviciu sunt mai rapide, mai accesibile și mai convenabile, companiile beneficiind de un management simplificat al costurilor de transport.

Pe lângă serviciile de transport la cerere pentru persoane și pentru companii, Bolt oferă servicii de micromobilitate, adică de închiriere de trotinete electrice, de transport de mâncare și de produse alimentare, prin aplicația Bolt Food și de livrare de produse alimentare și non-alimentare, prin Bolt Market.

Cine este Bolt

Lansată în 2013 la Tallinn, de Markus Villing, un programator estonian care pe atunci avea 19 ani, aplicația Bolt a pătruns în România în 2016, când încă se numea Taxify, mai întâi în București.

Startup-ul de transport a ajuns, în prezent, un gigant internațional, evaluat la peste 4 miliarde de euro.

Bolt s-a numit inițial Taxify. La început, compania oferea doar servicii de ride-hailing și cu timpul s-a extins cu servicii de livrare de mâncare și închirieri de trotinete electrice.

În 2020, anul pandemiei cOVID-19, subsidiara românească Bolt Services RO SRL a avut un număr mediu de 78 de angajați și venituri totale de 31,47 milioane de lei (aproape 6,4 milioane de euro), în creștere cu peste 50% față de anul 2019.

Bolt România a avut un profit de 2 milioane de lei (circa 410.000 de euro) în 2020, anul pandemiei COVID-19, în creștere cu 62% față de anul 2019. Operațiunile Bolt din România sunt coordonate de Cristian Sălceanu, country manager.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1408
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri