Denisa Crăciun

Al 20-lea oraș românesc cu transport prin aplicația Bolt

Thumbnail

Aplicația Bolt, de transport de persoane în sistem de ride-hailing, lansează serviciile de transport la cerere și în Alba Iulia și marchează, astfel, cel de-al 20-lea oraș în care platforma europeană de mobilitate este prezentă.

Începând de luni, și în Alba Iulia se pot face bani din servicii de transport prin intermediul aplicației Bolt. La noi, startup-ul se extinde cu rapiditate. Spre exemplu, în septembrie a.c. și-a lansat serviciul în Suceava și Brăila, iar în noiembrie în Râmnicu Vâlcea.

„Alba Iulia este un obiectiv important pentru noi datorită rolului economic în regiune și al gradului ridicat de adopție a inovațiilor digitale. Cu ajutorul partenerilor noștri, am reușit să îndeplinim formalitățile legale la timp pentru lansarea serviciului într-o zi cu valoare simbolică pentru români, ceea ce ne bucură cu atât mai mult”, spune Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Business-ul Estonian spune că lansarea serviciilor sale de ride-hailing în Alba Iulia „este o oportunitate pentru cei care își doresc o sursă de venit suplimentară și un program flexibil”. Șoferii interesați se pot înscrie contactând direct compania pe e-mail la romania-driver@bolt.eu, unde vor fi informați despre partenerii oficiali locali.

Bolt este prezent cu serviciile de transport la cerere în 20 de orașe: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Brașov, Ploiești, Galați, Pitești, Craiova, Oradea, Arad, Sibiu, Bacău, Buzău, Târgoviște, Brăila, Suceava, Râmnicu Vâlcea și Alba Iulia.

Prețil curselor Bolt din Alba Iulia începe de la 8 lei, în funcție de categoria aleasă, iar pasagerii beneficiază de reduceri de până la 70%, în limita a 7 lei.

Pe lângă serviciile de ride-hailing, Bolt oferă servicii de închiriere de trotinete electrice, de transport de mâncare și de produse alimentare, prin aplicația Bolt Food și de livrare de produse alimentare și non-alimentare, prin Bolt Market. Bolt are 75 de milioane de utilizatori înregistrați în 45 de țări din Europa și Africa.

Cine este unicornul european Bolt

Aplicația Bolt a fost lansată în 2013, la Tallinn, de Markus Villig, un programator estonian, care pe atunci avea 19 ani. Startup-ul de transport a ajuns, în prezent, un gigant internațional, evaluat la peste 4 miliarde de euro.

Bolt s-a numit inițial Taxify. La început, compania oferea doar servicii de ride-hailing și cu timpul s-a extins cu servicii de livrare de mâncare și închirieri de trotinete electrice.

În România, aplicația Bolt a pătruns în 2016, când încă se numea Taxify, mai întâi în București.

În 2020, anul pandemiei cOVID-19, subsidiara românească Bolt Services RO SRL a avut un număr mediu de 78 de angajați și venituri totale de 31,47 milioane de lei (aproape 6,4 milioane de euro), în creștere cu peste 50% față de anul 2019.

Bolt România a avut un profit de 2 milioane de lei (circa 410.000 de euro) în 2020, anul pandemiei COVID-19, în creștere cu 62% față de anul 2019. Operațiunile Bolt din România sunt coordonate de Cristian Sălceanu, country manager.

Parallax

Vizualizari
306
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri