Denisa Crăciun

Al 19-lea oraș românesc cu transport prin aplicația Bolt

Thumbnail

Aplicația Bolt, de transport de persoane în sistem de ride-hailing, lansează serviciile de transport la cerere și în Râmnicu Vâlcea, al 19-lea oraș românesc în care platforma europeană de mobilitate este prezentă.

Astfel, și în Râmnicu Vâlcea se pot face bani, începând de joi, din servicii de transport prin intermediul aplicației Bolt. În țara noastră, startup-ul se extinde cu rapiditate. În septembrie 2021 și-a lansat serviciul în Suceava și în Brăila.

„Astăzi facem disponibil serviciul nostru principal, de transport la cerere, pentru pasagerii din Râmnicu Vâlcea și marcăm astfel al 19-lea oraș din România în care Bolt oferă servicii de mobilitate. Cererea pentru opțiuni de transport alternativ este în continuă creștere. Ne bucurăm că începând de astăzi le putem oferi vâlcenilor aceeași experiență Bolt ca în alte mari orașe, cu ajutorul partenerilor locali, respectând cerințele legale și măsurile anti-Covid”, spune Cristian Sălceanu, country manager Bolt România, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. 

Startup-ul estonian spune că serviciul său este și o „oportunitate pentru cei vor să își suplimenteze sursele de venit și să aibă un program flexibil”. Șoferii interesați se pot înscrie contactând compania pe email la romania-driver@bolt.eu, unde vor fi informați despre partenerii oficiali locali.

Prețul curselor Bolt din Râmnicu Vâlcea începe de la 8 lei, iar în primele săptămâni de la lansare, pasagerii beneficiază de reduceri de până la 70%. Atât pasagerii, cât și șoferii au obligația legală de a purta permanent masca de protecție. Bolt le recomandă șoferilor săi parteneri să dezinfecteze mașinile după fiecare călătorie, iar pasagerilor să respecte regulile de distanțare socială și de igienă conform reglementărilor în vigoare.

Compania este prezentă în România cu serviciile de ride-hailing, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Bolt este lider de piață în România, fiind prezentă în 19 orașe cu serviciile de ride hailing, extinzându-și continuu oferta și acoperirea națională.

Cine este unicornul european Bolt

Aplicația europeană Bolt a fost lansată în anul 2013, la Tallinn, de către Markus Villig, un programator estonian, care avea atunci 19 ani. În prezent, startup-ul de transport a ajuns un gigant internațional, evaluat la peste 4 miliarde de euro.

Inițial, aplicația s-a numit Taxify, iar ulterior a fost numită Bolt. La început, compania oferea doar servicii de ride – hailing, iar ulterior s-a extins cu servicii de livrare de mâncare (Bolt Food) și închirieri de trotinete electrice.

Aplicația a pătruns în România în 2016, când încă se numea Taxify, mai întâi în București.

Anul trecut, în 2020, subsidiara românească Bolt Services RO SRL a avut un număr mediu de 78 de angajați și venituri totale de 31,47 milioane de lei (aproape 6,4 milioane de euro), în creștere cu peste 50% față de anul 2019.

Bolt România a avut un profit de 2 milioane de lei (circa 410.000 de euro) în 2020, anul pandemiei COVID-19, în creștere cu 62% față de anul 2019. Operațiunile Bolt din România sunt coordonate de Cristian Sălceanu, country manager.

Parallax

Vizualizari
678
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri