Claudiu Zamfir
Aplicația Bolt, de transport de persoane în sistem de ride-hailing, s-a mai extins într-un oraș românesc, al 18-lea deja.
Începând de joi, și în Suceava se pot face bani oferind servicii de transport prin intermediul aplicației Bolt. Startup-ul baltic se extinde astfel cu mare voteză în România. În urmă cu o săptămână abia și-a lansat serviciul la Brăila.
„În ultima perioadă, am reușit să adăugăm constant noi orașe pe harta Bolt, iar astăzi lansăm serviciile noastre de transport la cerere în Suceava. Suntem prima companie de ride-hailing prezentă aici și ne dorim să fim un partener de mobilitate de încredere și de lungă durată pentru suceveni”, a spus Cristian Sălceanu, country manager Bolt România, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
Startup-ul estonian spune că serviciul său este o „oportunitate pentru sucevenii care își doresc o sursă de venit suplimentară și un program flexibil”. Șoferii interesați se pot înscrie contactând compania pe email la romania-driver@bolt.eu, unde vor fi informați despre partenerii oficiali locali.
Prețul curselor Bolt din Suceava începe de la 8 lei, iar pe perioada lansării, pasagerii beneficiază de reduceri de până la 70%. Atât pasagerii, cât și șoferii au obligația legală de a purta permanent masca de protecție. Bolt le recomandă șoferilor săi parteneri să dezinfecteze mașinile după fiecare călătorie, iar pasagerilor să respecte regulile de distanțare socială și de igienă conform reglementărilor în vigoare.
Compania este prezentă în România cu serviciile de ride-hailing, de închiriere de trotinete electrice, de livrare de mâncare (Bolt Food) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei. Bolt este lider de piață în România, fiind prezentă în 18 orașe cu serviciile de ride hailing, extinzându-și continuu oferta și acoperirea națională.
Aplicația europeană Bolt a fost lansată în anul 2013, la Tallinn, de către Markus Villig, un programator estonian, care avea atunci 19 ani. În prezent, startup-ul de transport a ajuns un gigant internațional, evaluat la peste 4 miliarde de euro.
Inițial, aplicația s-a numit Taxify, iar ulterior a fost numită Bolt. La început, compania oferea doar servicii de ride – hailing, iar ulterior s-a extins cu servicii de livrare de mâncare (Bolt Food) și închirieri de trotinete electrice.
Aplicația a pătruns în România în 2016, când încă se numea Taxify, mai întâi în București.
Anul trecut, în 2020, subsidiara românească Bolt Services RO SRL a avut un număr mediu de 78 de angajați și venituri totale de 31,47 milioane de lei (aproape 6,4 milioane de euro), în creștere cu peste 50% față de anul 2019.
Bolt România a avut un profit de 2 milioane de lei (circa 410.000 de euro) în 2020, anul pandemiei COVID-19, în creștere cu 62% față de anul 2019. Operațiunile Bolt din România sunt coordonate de Cristian Sălceanu, country manager.
---