Denisa Crăciun
ANAF Iași a realizat un ghid cu informații actualizate despre utilizarea sistemului național de facturare electronică RO e-Factura.
Ghidul cuprinde, printre altele, informații generale despre e-Factura, precum și despre modalitatea de utilizare a aplicației gratuite: de la generarea și validarea fișierului XML, la transmiterea facturii și modalitatea de solicitare a documentelor mai vechi de 60 zile și de repostare în sistemul e-Factura.
De asemenea, în materialul PDF se găsesc informații și despre facturarea electronică în relația B2C.
„În perioada 1 iulie 2024 - 31 decembrie 2024, operatorii economici - persoane impozabile stabilite în România, indiferent dacă sunt sau nu înregistraţi în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii care au locul livrării/prestării în România, efectuate în relaţia B2C, pot transmite facturile emise în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura. Începând cu data de 1 ianuarie 2025, operatorii economici - persoane impozabile stabilite în România, indiferent dacă sunt sau nu înregistraţi în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii care au locul livrării/prestării în România, efectuate în relaţia B2C, au obligaţia să transmită facturile emise în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura”, reamintește Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice – Iași.
Ce alte explicații se mai găsesc în ghid:
Vezi AICI ghidul PDF cu informații actualizate privind e-Factura.