CZ

Scutirea de impozitul pe venit de 16% pentru programatorii cu studii medii: Ministrul Comunicatiilor a anuntat cand se va aplica

Imagine principala
Scutirea de impozitul pe venit de 16% pentru programatorii cu studii medii: Ministrul Comunicatiilor a anuntat cand se va aplica
​Ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu, a anunţat, miercuri, cand ar urma sa se aplice scutirea de impozitul pe venit de 16% si pentru programatorii care au doar studii medii.

Potrivit lui Jianu, programatorii care au doar studii medii vor fi scutiti de impozitul pe venit incepand din anul 2018, desi in programul de guvernare al Cabinetului Grindeanu aceasta masura era propusa pentru anul 2017.

"Conform programului de guvernare, avem pentru trimestrul III prevăzută finalizarea ordinului pentru extinderea acestei facilităţi şi pentru studii medii, dar şi pentru alte modele de afaceri. Sperăm ca până în august să avem şi extinderea, cu aplicarea din 1 ianuarie 2018", a declarat Augustin Jianu, citat de News.ro.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a mai afirmat că, dintr-o eroare, Guvernul Cioloş a exclus programatorii din sectorul outsourcing de la scutirea impozitului pe venit. Jianu a dat asigurari ca in perioada urmatoare va emite un ordin de ministru pentru scutirea de impozit si a programatorilor din firele de outsourcing.

"În luna decembrie a anului trecut, Guvernul anterior a dat un ordin care să faciliteze accesul la această facilitate pentru start-upuri, însă prin adăugarea unei sintagme de tip programe finale sau componente a unor componente finale au exclus complet piaţa de outsourcing, deci toată industria de outsourcig  IT din România, care este cea mai mare parte din acest sector IT nu mai beneficiază de această scutire", a explicat Jianu, in sedinta de Guvern de miercuri.

El a precizat că de la începutul anului a primit din partea asociaţiilor patronale, dar şi a companiilor numeroase sesizări cu privire la acest aspect şi după mai multe analize s-a ajuns în etapa finală privind elaborarea unui ordin care să corecteze problema.

"Am analizat solicitările lor, am colaborat cu celelalte ministere şi suntem, în momentul de faţă, într-o etapă finală privind elaborarea unui ordin care să corecteze această problemă şi să permită în continuare această scutire pentru companiile de outsourcing,  adică software la comandă", a adăugat Jianu.

In prezent, programatorii cu studii superioare sunt scutiti de impozitul pe venit.

Reamintim ca in programul e guvernare al Cabinetului Grindeanu scutirea de impozit pentru programatorii care au studii medii era prevazuta pentru anul 2017.

Începând cu 2017, propunem extinderea neimpozitării venitului și
pentru IT-stii cu studii medii, dar și pentru medici și toți cei care
lucrează în cercetare. În felul acesta IT-ul, cercetarea și sănătatea
vor deveni domeniile care vor putea să aibă cea mai mare creștere în
cazul contribuției acestora la PIB
" - se arata in programul Guvernului Grindeanu, asa cum a scris StartupCafe in luna ianuarie

Citeste si:

DOCUMENT Noul Guvern spune ca vrea sa taie impozitul si pe veniturile IT-istilor cu studii medii, din 2017

Parallax

Vizualizari
3219
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri