CZ

Firmele pot creste bonurile de masa pentru salariati

Firmele care le acorda salariatilor si tichete de masa pot mari valoarea acestor bonuri, potrivit Legii nr. 218/2016, care a intrat  in vigoare de la 1 decembrie.

Valoarea bonurilor poate creste acum pana la 15 lei (fata de 9,5 lei) pentru ziua lucratoare, a informat agentia de stiri Mediafax.  

Angajatorii nu vor fi obligati sa acorde tichete cu noua valoare maxima (15 lei), ci doar sa se incadreze in ea, deci pot ramane si la valoarea de 9,5 lei.

Tichetele de masa, in limita valorii de 15 lei pe zi de munca, sunt scutite de plata contributiilor sociale, atat in cazul angajatorilor, cat si al salariatilor, a explicat pentru StartupCafe consultantul fisca Adrian Benta. Pentru angajat, se aplica insa impozit pe venit (16%), iar pentru angajator tichetele reprzinta cheltuieli deductibile.

In schimb, tichetele-cadou, care se ofera de Craciun, in limita a 150 de lei per angajat, sunt scutite si de impozitul pe venit de 16%. De asemenea, potrivit unei prezentari publicate de firma de tichete Sodexo, la tichetele-cadou care se acorda de Pasti si de Craciun, angajatorul are deductibilitate 100% in limitata a 5% din valoarea totala a cheltuielilor salariale, si nu se mai platesc contrbutii sociale nici pe partea angajatorului (23%), nici a angajatului (32,5%), si nici impozit e venit (16%).

Tichetele cadou, in limita valorii de 150 de lei fiecare,  prezinta aceleasi beneficii si de "8 Martie", dar numai pentru salariatii-femei, precum si de "1 Iunie", numai pentru copiii angajatilor - conform aceleiasi prezentari.
Parallax

Vizualizari
1338
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Care este legea ? "Tichetele de masa sunt scutite de impozite si taxe"Puteti specifica va rog care este legea care modifica Codul Fiscal ?In varianta curenta a Codului Fiscal, sunt impozabile toate veniturile, cu exceptia tichetelor cadou oferite in 4 ocazii (1/8 martie, Paste, 1 iunie si Craciun) pana la 150 lei, plus cele oferite in situatii de urgenta (deces, calamitate naturala, etc).

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri