CZ

In Romania, jumatate din legislatia cu impact pe business adoptata in ultimul an a fost trecuta prin ordonante de urgenta ale Guvernului (studiu)

Imagine principala
In Romania, jumatate din legislatia cu impact pe business adoptata in ultimul an a fost trecuta prin ordonante de urgenta ale Guvernului (studiu)
Un numar de 290 de acte normative cu impact asupra afacerilor au fost adoptate in Romania, in ultimul an, mai mult de jumatate dintre acestea fiind trecute prin ordonante de urgenta ale Guvernului, releva un studiu facut de o firma de afaceri publice.

Potrivit studiului Grayling, in sase tari foste comuniste din Uniunea Europeana - Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia - in medie 18,8% din legislatia cu impact pe business din ultima jumtate de an a fost adoptata prin procedura extraordinara.

Ca si in anul 2015, aceasta a fost cea mai comuna procedura,  mai ales in Romania, unde peste jumatate (52%) dintre initiativele legislative au fost adoptate de Guvern prin intermediul ordonantelor de urgenta, se arata in studiul Grayling. Totusi, legiferarea prin ordonante de urgenta a fost mai redusa in guvernarea actuala decat in 2015, cand 55% din actele normatve adoptate au plecat de la Guvern prin aceasta procedura extraordinara.

O situatie complet diferita s-a inregistrat in Slovacia si in Cehia, unde anul acesta toate legile au fost adoptate prin procedura standard.

In ceea ce priveste initiativele legislative ale parlamentarilor, in Romania 27% dintre acestea au avut impact asupra afacerilor, se mai arata in studiul citat. 
Parallax

Vizualizari
45
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri