CZ

ANAF: Contribuabilii la care statul are datorii nu vor mai fi executati silit pentru datoriile lor la stat

Imagine principala
ANAF: Contribuabilii la care statul are datorii nu vor mai fi executati silit pentru datoriile lor la stat
Statul nu-i va mai executa silit pe contribuabilii care aveau de primit bani tot de la institutiie ale statului si nu si i-au primit, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Foscala (ANAF), printr-un comunicat de presa.

Prin art.230 din Codul de procedura fiscala a fost reglementata o procedura speciala de executare silita aplicabila doar contribuabililor care, concomitent cu obligatiile fiscale pe care le au de platit statului, detin si creante asupra statului, concretizate in sume certe, lichide si exigibile pe care le au de incasat de la institutii sau autoritati publice.

"Pentru a asigura o buna implementare a acestei noi reguli, ANAF propune aprobarea unui ordin de procedura prin care contribuabilii care nu si-au putut incasa la timp creantele comerciale de la institutii sau autoritati ale statului vor fi protejati de masurile de executare pe care tot statul, prin administratia fiscala, le putea lua asupra lor cu toate ca neplata obligatiilor fiscale ale acestora era determinata tocmai de neincasarea la termen a acestor creante de la alte institutii ale statului", se arata in comunicatul emis joi de ANAF.

Fiscul afirma ca noua procedura limiteaza practic aplicarea executarii silite, in limita creantei pe care contribuabilul o are de incasat de la o institutie sau autoritate a statului, la poprirea pe care administratia fiscala o infiinteaza la acea institutie sau autoritate publica debitoare in raport cu contribuabilul.

Astfel, rezulta ca, in aceasta situatie, fiscul suspenda celelalte masuri de executare (poprirea conturilor bancare, sechestrarea bunurilor sau poprirea altor terti debitori ai contribuabilului) pana la incasarea creantelor sale de la institutiile debitoare, asigurandu-se astfel o echitate deplina in raportul fiscului cu contribuabilul, mai sustine ANAF.
Parallax

Vizualizari
307
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Inutil Oricum daca ceri banii de la stat , de exemplu TVA , ramburs sau compensare , vine controlul , iti taie o gramada de cheltuilei deductibile , aplica cateva masuri de impunere , ceva amenzi pentru neregularitati in contabilitate chiar si inexistente si la sfarsit regreti ca ai indraznit sa ceri banii respectiv . Din acest motiv majoritatea prefera sa nu faca cererea .

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri