CZ

Sistem electronic, in locul actualului registru al zilierilor

Imagine principala
Sistem electronic, in locul actualului registru al zilierilor
Registrul zilierilor, in care angajatorii trebuie sa ii inregistreze zilnic pe cei care muncesc in acest regim, este "un cosmar" si va fi inlocuit in termen de trei luni cu un sistem electronic, a declarat joi ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV), Dragos Pislaru.

"Registrul zilierilor este un cosmar. In acest moment, in tara, exista 775.000 de zilieri si acestia trebuie inregistrati zilnic, pe hartie, la angajatorii unde lucreaza. (...) Am discutat cu cei de la Inspectia Muncii si ei au venit cu o solutie: sistemul va fi inlocuit cu un sistem electronic in trei luni", a spus Pislaru, la o conferinta de specialitate, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, firmele care apeleaza acum la zilieri trebuie sa ii inregistreze in registre speciale, care sunt verificate de Inspectia Muncii pe teren. Mai mult, angajatorii trebuie sa realizeze zilnic instructajele angajatilor, prevazute de lege.

Conform dispozitiilor Legii nr. 52/2011, modificata si actualizata in 2014, activitatea prestata de zilieri este evidentiata prin Registrul de evidenta a zilierilor. Un extras din acest registru intocmit de agentii economici, continand inregistrarile din luna precedenta, se depune lunar la Inspectoratul Teritorial de Munca.
Parallax

Vizualizari
579
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri