CZ

ANAF: De la 1 ianuarie 2017, nu va mai primim declaratiile pe hartie daca se pot depune si online

Imagine principala
ANAF: De la 1 ianuarie 2017, nu va mai primim declaratiile pe hartie daca se pot depune si online
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu va mai primi, incepand cu data de 1 ianuarie 2017, pe hartie, nicio declaratie care se poate depune online, a declarat, vineri, presedintele institutiei, Dragos Doros.

"Vrem sa implementam un dialog informatic cu contribuabilii. De la 1 ianuarie 2017, nu vom mai primi pe format hartie nicio declaratie care se poate depune online. Am constatat ca exista o oarecare rezistenta a profesionistilor in a le depune online. Spre exemplu, Declaratia 112, privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, in anumite zone din tara se depune inca pe hartie in proportie de 40%", a explicat Doros, citat de Agerpres.

Masura vizeaza 6-7 declaratii pentru care ANAF incepe comunicarea catre contribuabili, inclusiv la ghiseu, cu privire la depunerea online a respectivelor documente.

Doros considera ca certificatul digital necesar are costuri foarte reduse si ar putea fi chiar zero.

"Ne-am gandit sa finantam noi acest cost pentru un anumit tip de contribuabili", a mai spus seful ANAF, prezent la o conferinta.
Parallax

Vizualizari
78
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
hartie vs on line Si persoanele in varsta care nu au calculator, nu au net aia ce fac? platesc la negru un vecin sa le depuna declaratia pe net?
poza de profil
Despre ce declarații vorbim? Persoanele în vârstă și fără calculator si net cam ce declarații ar avea nevoie să depună? Prestează activități generatoare de venituri? Dacă măsura nu îi afectează, nu e nicio problemă. Nu mi-e clar ce e cu certificatul digital, ce costuri are. Poate autorul articolului are chef de jurnalism si ne face si noua o prezentare cu lista completă a declarațiilor ce se pot depune online, care e procedura si ce persoane ar putea fi afectate. Dacă sunt afectate firmele, este foarte bine să se meargă pe online si digital. Iar pentru cei care nu vor să folosească sistemul, se poate organiza un departament de depunere declarații, eventual contra cost, si s-ar putea așa să prefere online-ul. Sau negrul...
poza de profil
declaratii Stiu persoane care lucreaza inca cu contract chiar daca au 60-65 de ani, deci sunt pensionari,, sau care au case ichirirate cu contracte legale la care platesc contributiile, si care au chiar peste 70 de ani.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri