claudiu.zamfirr

Oficial din Finante: Firmele de apartament si PFA nu vor fi afectate de impozitul pe sediul social

Imagine principala
Oficial din Finante: Firmele de apartament si PFA nu vor fi afectate de impozitul pe sediul social
Patronii care au firma sau persoana fizica autorizata cu sediul in propria locuinta si nu deruleaza activitati acolo nu vor fi afectati de majorarea impozitului local pe cladiri, Ministerul Finantelor Publice urmand sa vina cu noi clarificari legislative in acest sens, a declarat, joi, secretarul de stat din MFP Gabriel Biris.

"In privinta impozitului pe cladiri, trebuie clarificat, pentru toata lumea, care a fost intentia legiuitorului. Si anume faptul ca in cazul locuintelor in care avem un sediu de firma unde nu-i activitate sau chiar daca e activitate - nu se inregistreaza cheltuieli, asa cum scrie in Codul Fiscal, impozitul datorat este cel pentru locuinta si nu trebuie facute evaluari pentru cota-parte.

Acele prevederi, cu impozitarea diferentiata in functie de cota-parte alocata pentru desfasurarea activitatii sunt aplicabile si ar fi trebuit sa nu fie probleme in sensul acesta. Sunt aplicabile atunci cand sunt desfasurate activitati si se inregistreaza cheltuieli. O sa clarificam, nu e nimic de modificat aici. Credem ca legea e suficient de clara. Si asta a fost intentia de la inceput, ca aceasta reasezare sa nu afecteze asa-numitele firme de apartament, persoanele fizice autorizate care au sediu acasa sau profesiile libere. Asta s-a dorit de la bun inceput" - a spus el, la conferinta TaxEU.
Parerea ta despre articol
Vizualizari
137
Conţinut
Adauga comentariu
poza de profil
Haha Legea nu esta clara. Formularele sunt facute sa declari ca e nerezidential volens nolens iar personalul de la ghisee interpreteaza pe fata legea in acest sens!
poza de profil
Pai si acum spuneti ??? Tocmai mi-am inchis firma....

Atrage clienți noi

Google AdWords Express

Primești 200 de lei bonus pentru promovare online.