CZ

Guvern: Anumiti soferi nu vor mai putea practica taximetria

Imagine principala
Guvern: Anumiti soferi nu vor mai putea practica taximetria
Soferii care au savarsit anumite infractiuni nu vor mai putea practica taximetria, a decis, miercuri, Guvernul, printr-o ordonanta de modificare a Legii taximetriei.

Conform unui comunicat al Guvernului, actul normativ precizeaza explicit faptul ca din certificatul de cazier judiciar al conducatorului auto care practica profesia de taximetrist si al managerului de transport in regim de taxi si inchiriere trebuie sa rezulte ca acestia nu au fost condamnati pentru:

- infractiuni contra sigurantei pe drumurile publice;
- infractiuni privind traficul si consumul de droguri;
- infractiuni contra vietii, sanatatii si integritatii corporale;
- infractiuni privind traficul si exploatarea persoanelor vulnerabile;
- infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale;
- infractiuni contra patrimoniului.


Ordonanta adoptata miercuri de Guvern completeaza, printre altele, articolul 26 al Legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi, adaugand conditia cazierului judiciar curat in privinta infractunilor mentionate, "pentru a putea practica activitatea de taximetrist".

Guvernul isi motiveaza decizia "in sensul asigurarii sigurantei cetateanului si a practicarii profesiei in mod onorabil si legal".

De asemenea, ordonanta va crea temeiul legal pentru Ministerul Transporturilor sa reglementeze prin norme aprobate prin ordin de ministru existenta si modul de dobandire a unui certificat de competenta profesionala pentru managerii de transport in regim de taxi si in regim de inchiriere.

Certificatul de competenta profesionala va avea o valabilitate de 10 ani, iar pentru a-l obtine trebuie indeplinite o serie de conditii, conform normelor ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului Transporturilor, intre care:

- absolvirea liceului, cu sau fara diploma de bacalaureat,
- participarea la curs,
- promovarea unui examen.

Foto: Pixabay
Parallax

Vizualizari
58
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri