CZ

Investitori: Eventuala majorare a salariului minim pe economie, fara studiu de impact, ar avea consecinte grave

Imagine principala
Investitori: Eventuala majorare a salariului minim pe economie, fara studiu de impact, ar avea consecinte grave
Investitori romani si straini, grupati in Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, avertizeaza, joi, autoritatile romane ca o eventuala majorare a salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2016 va avea consecinte grave asupra cresterii economice a tarii, daca se va decide fara un studiu de impact.

Intr-un comunicat remis StartupCafe.ro, Coalitia arata ca "luarea unor masuri care vizeaza nivelul de salarizare trebuie insotite de un studiu de impact care sa ia in considerare atat efectul direct in veniturile salariatilor cat si implicatiile profunde in generarea de locuri de munca, evolutia veniturilor bugetare si atragerea investitiilor".

"O astfel de analiza trebuie sa cantareasca atent legatura dintre productivitatea muncii si nivelul de salarizare si impozitare al acesteia. In acest context, majorarea salariului minim poate fi avuta in vedere in cadrul mai larg al evolutiei pietei muncii din Romania si al legislatiei din domeniu.

Insa, in lipsa unei viziuni care ia in considerare toti acesti factori, o majorare a salariului minim pe fondul unor potentiale modificari ale legislatiei, impreuna cu mentinerea unui nivel ridicat de taxare a muncii la angajatori va avea consecinte grave asupra cresterii economice", atrag atentia investitorii.

Partidul Social Democrat a solicitat majorarea salariului minim brut pe economie de la 1.050 de lei la 1.200 de lei, de la 1 ianuarie 2016, insa Guvernul Ciolos a refuzat sa ia o astfeld e masura, fara un studiu de impact si fara consultari atat cu sindicatele cat si cu patronii.
Parallax

Vizualizari
32
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Impact negativ? Pai hai frate sa facem un impact pozitiv, adica sa-l micsoram, ce naiba. Ca prea au multi bani romanii. PS: Pe cei direct vizati, adica pe cei sarmani, de ce nu-I intrebati? Nu asa ar fi `normal`?
poza de profil
coalitie? coalitia investititorilor este pentru profitul lor, daca in coalitie erau si sindicatele atunci era pentru dezvoltarea romaniei
poza de profil
Pai suntem manageri cu viziune, leadership, bla-bla, sau ce? Investitorii vietii.. inchideti afacerea daca nu sunteti in stare sa folositi 8h/zi din timpul unui angajat si sa produceti cu el mai mult de salariul minim.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri