CZ

Protest al patronilor din angrouri fata de ANAF. Ce le raspunde Fiscul

Imagine principala
Protest al patronilor din angrouri fata de ANAF. Ce le raspunde Fiscul
Patroni de magazine din centre angro ar vrea sa se adune, cu angajatii lor, miercuri, in Bucuresti, la o actiune de protest fata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, potrivit unui apel publicat de ANAF pe pagina sa de Facebook si atribuit unor patroni din angrouri.

Potrivit ANAF, "aceasta chemare la proteste circula prin mai multe complexuri  en-gros".

"Un mare grup de administratori de societati din Expo Market Doraly precum si din alte locatii en gross din tara am hotarat sa protestam in urma contoarelor ANAF" - se arata in apelul atribuit unor patroni.

Concret, patronii ar vrea sa-si inchida miercuri magazinele si sa mearga, impreuna cu angajatii lor, in Piata Presei Libere, sa picheteze sediul Directiei Generale Antifrauda, potrivit apelului.

Ei se plang de "modul agresiv de control" pe care l-ar practica ANAF si de faptul ca inspectorii le sigilieaza magazinele, blocandu-le comerciantilor activitatea.

"Acest protest NU se impotriveste contoarelor ANAF, ci modului in care aceasta isi desfasoara activitatea si anume: modul agresiv de control, reclama propagandistica prin care isi desfasoara activitatea (TV), dar mai ales sigilarea magazinelor si a depozitelor noastre, care implicit ne blocheaza activitatea financiara, precum si neplacerile prin care trec clientii nostri" - se mai arata in apelul atribuit patronilor.

In context, comerciantii reclama blocaje de pana la 2-3 luni in activitatea lor, ca urmare a contoarelor ANAF.

"In fiecare zi ANAF preia nenumarate firme pentru efectuarea controlului, blocandu-se practic logistic, neavand timp si personal pentru finalizarea acestuia, lucru care duce la 2-3 luni de inactivitate a societatilor noastre, dar cel mai important ... stresul prin care trecem noi si care poate lasa urme sanatatii noastre" - se mai arata in apelul la protest atribuit unor patroni, postat de ANAF pe pagina sa de Facebook.

In replica, ANAF avertizeaza ca le va inchide patronilor si alte magazine, daca va constata nefiscalizarea comertului.

"In situatia nefiscalizarii activitatii se vor inchide si alte magazine... si nu doar pe data de 11.11.2015..." - scrie ANAF, pe pagina sa de Facebook, unde a atasat si prezumtivul protest atribuit patronilor.De asemenea, ANAF a precizat ca in 12 zile, inspectorii antifrauda au verificat 2.180 de contribuabili, in cadrul actiunii de control pe care a botezat-o Cristal, desfasurate in angrouri. 34 de firme s-au ales cu activiattea suspendata, pentru ca nu aveau case de marcat sai daca le aveau nu le utilizau, sustine ANAF. Altor 124 de comercianti li s-a interzis una dintre activitatile de comert angro sau cu amanuntul.

409 contribuabili au fost invitati la ANAF pentru verificari amanuntite, iar in doua cazuri Fiscul a sesizat procurorii pentru posibile infractiuni. Actiunea Cristal a avut loc in perioada 19 octombrie - 5 noiembrie.Prezumtivul protest al patronilor. (Foto: ANAF) Click pentru a deschide
Parallax

Vizualizari
56
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri