CZ

Cele 5 masuri suplimentare pe care le cer investitorii din Romania

Imagine principala
Cele 5 masuri suplimentare pe care le cer investitorii din Romania
Mai multe organizatii de investitori si manageri romani si straini, grupate in Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, atrag, miercuri, atentia ca reducerea TVA este insuficienta pentru dezvoltarea durabila  a economiei Romaniei si cer Guvernului 5 masuri suplimenentare.

"In conditiile in care economia Romaniei abia isi revine dupa criza care a determinat intrarea in insolventa a peste 158.000 de companii cu capital romanesc si strain, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) considera ca reducerea TVA este o masura insuficienta pentru dezvoltarea economica durabila a Romaniei si ca politica fiscala ar trebui indreptata spre accelerarea formarii de capital autohton, incurajarea investitiilor in active productive si cresterea competitivitatii companiilor active in Romaniei", spune Coalitia.

Coalitia solicita autoritatilor romane "adoptarea urgenta" a urmatoarelor masuri de politica fiscala:

1) consolidarea fiscala pentru impozit pe profit si TVA a grupurilor de firme cu domiciliul fiscal in Romania;

2) abrogarea taxei pe constructii speciale,

3) plafonarea CASS (contributiile la sanatate - n.r.) la maximum 3 salarii medii brute pentru pachetul de servicii medicale de baza,

4) abrogarea supra-accizei la combustibili pentru reducerea ponderii costurilor cu transportul in valoarea marfurilor si serviciilor

5) reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%.

Senatul a adoptat marti un proiect de Cod fiscal care prevede, printre altele, reducerea TVA standard de la 24% la 20% din anul 2016.

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) se declara o initiativa privata, apolitica, construita ca un acord de colaborare prin participarea colectiva a membrilor sai.
Membrii Coalitiei contribuie voluntar cu resursele si expertiza necesara formularii unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri.

Coordonarea Coalitiei este asigurata de un Consiliu Director format din Presedintii si Vice-presedintii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Camerei Americane de Comert in Romania, (AmCham), Consiliul Investitorilor Straini (FIC) si Romanian Business Leaders (RBL).
Parallax

Vizualizari
36
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri