CZ

ANAF vrea sa elimine timbrul extrajudiciar la eliberarea adeverintelor de la administratiile financiare

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) are in vedere eliminarea timbrului extrajudiciar solicitat in prezent la eliberarea certificatelor si adeverintelor de catre administratiile financiare, anunta, joi, institutia fiscala, intr-un comunicat remis StartupCafe.

"In cadrul procesului de eficientizare a procedurilor, in vederea flexibilizarii si simplificarii relatiei dintre ANAF si contribuabili, se are in vedere eliminarea timbrului extrajudiciar solicitat in prezent la eliberarea certificatelor si adeverintelor de catre administratiile financiare", afirma ANAF.

Potrivit sursei citate, aceasta masura va veni in ajutorul contribuabililor, "care vor fi scutiti de drumurile si timpul alocat achizitionarii acestor timbre".

Totodata, prin eliminarea timbrului extrajudiciar, contribuabilii vor putea solicita prin mijloace electronice eliberarea certificatelor si a adeverintelor de care au nevoie, mentioneaza ANAF.

"Masura care urmeaza sa fie luata in scurt timp se afla in momentul de fata pe circuitul de aprobare si elaborare a actului normativ si se adeseaza exclusiv contribuabililor. Banii colectati la buget de pe urma achitarii acestei taxe nu reprezinta un venit semnificativ, de care nu ne putem lipsi, atunci cand punem in balanta efortul depus de contribuabili. De acum, eliberarea certificatelor si a adeverintelor va fi un proces mult simplificat de care vor beneficia foarte multi oameni.

Dincolo de eficientizarea mecanismelor de combatere a evaziunii fiscale, in procesul de modernizare a ANAF, inceput in urma cu 2 ani, consider ca mecanismul de plata a taxelor  si relatia Fisc- contribuabil trebuie simplificat in continuare, pentru a incuraja conformarea voluntara
", a declarat Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF.
Parallax

Vizualizari
59
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri