CZ

Oamenii de afaceri anunta o revolutie: Guvernul ne-a promis ca dispare stampila de la 1 iulie. Lista de masuri cerute de antreprenori

Imagine principala
Oamenii de afaceri anunta o revolutie: Guvernul ne-a promis ca dispare stampila de la 1 iulie. Lista de masuri cerute de antreprenori
Firmele ar urma sa nu mai fi obligate sa foloseasca stampile de la 1 iulie 2015, potrivit discutiilor dintre Ministerul Finantelor Publice (MFP) si oamenii de afaceri, a declarat, marti, antreprenorul Dragos Anastasiu, membru al Fundatiei Romanian Business Leaders. Antreprenorii prezenti la o conferinta RBL au enumerat 11 masuri pe care le asteapta de la Guvern.

"Va disparea stampila de la 1 iulie, asa ne-a promis Ministerul de Finante", a spus Anastasiu, marti, la o conferinta a oamenilor de afaceri grupati in Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.

In schimb, fostul ministru delegat pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM) Florin Jianu s-a aratat mai sceptic.

"Stampila disparea din Codul fiscal, dar trebuie o reglemetare pentru a disparea din toata legislatia. Nu stiu daca ne putem imagina o Romanie fara stampila, dar de 3 luni Republica Moldova ne-a luat-o inainte si au eliminat stampila. In UE cred ca mai sunt doua tari care mai au stampile: noi si Bulgaria", a spus Jianu, presedinte al Patronatului Tinerilor Intreprinzatori.

Alte 10 masuri cerute de oamenii de afaceri de la Guvern:
  • Deschiderea unei firme cu 1 euro. "Acei 200 de lei ca si capital social nu reprezinta nimic. Nici un scaun nu costa 200 de lei astfel incat daca dai faliment sa-ti plece cu scaunul. Cred ca ar trebui sa avem o economie moderna sa te coste 1 euro ca sa intri in economie. Capitalul social trebuie sa fie legat de cifra de afaceri", a spus Florin Jianu.
  • Firma in 10 minute. "Daca in alte tari, in UK e nevoie de 10 minute pentru infiintarea unei companii, nici la noi  nu trebuie sa dureze mai mult" (Florin Jianu).
  • Rezervarea numelui firmei online. "In prezent, vii cu o rezervare de nume, tu ai 3 posibilitati si o doamna de la ghiseu iti raspunde cu o hartie daca este disponibila o denumire. E epoca de piatra", reclama Florin Jianu.
  • La autorizatia de construire, sa fie eliminata conditia de a obtine acordul de acordul vecinului, considera Dragos Anastasiu, proprietarul companiei Eurolines.
  • "Trezoreria ar trebui sa se desfiinteze, iar CEC sau alta banca de stat sa faca operatiunile respective, sau sa se modernizeze astfel incat antreprenorii sa poata face plati online prin Trezorerie ca la o banca comerciala", mai vrea Anastasiu.
  • Impozite unificate. "Sa se faca o singura plata la bgetul statului, indicand in spate cele 3-4-5 conturi unde trebuie sa se duca banii", cere Dragos Anastasiu.
  • In turism, pensiunile sa plateasca un singur impozit forfetar. "Cei care au pana la 5-7 paturi nu ar trebui sa aiba contabilitate, ci sa plateasca doar o taxa" (D. Anastasiu).
  • Restaurantele sa fie obligate doar sa-si ia o licenta, in baza careia sa fie supuse unui singur tip de control pentru toate aspectele activitatii lor.
  • Controalele fiscale sa fie anuntate din timp, cu o lista de documente de care este nevoie.
  • Sa se introduca praguri pentru controale. "La o firma cu cifra de afaceri de 100 de milioane de lei nu este normal sa se controleze fiecare bon de 7 lei", reclama patronul Eurolines.
Parallax

Vizualizari
184
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
ce este stampila si ce vrea ea Lucrez de 25 de ani in sistemul bancar si nu am reusit sa aflu doua lucruri:1. La ce foloseste stampila ?2. De ce este obligatorie te miri unde ? Nici dupa ce s-a inventat Google nu am reusit sa gasesc vreo lege, ordonanta sau acatist in care sa fie legiferata folosirea stampilei. Se stie doar ca este indispensabila iar pentru a avea vreo valoare trebuie sa fie neaparat "rotunda". Daca nu ai "stampila rotunda" nu existi.Ce ma omoara este ca nici colegii mei mai tineri nu dau semne ca s-ar vindeca de aceasta boala nationala misterioasa: daca le spun ca s-ar putea trai si fara stampila se uita la mine neincrezatori si panicati : Daca vreau sa le testez vigilenta ? Daca nu verificam stampile, atunci cu ce ne ocupam noi la banca ?
poza de profil
si Polonia are stampila De fapt si alte tari au stampile, dar nu le folosesc decat in cazuri foarte rare.
poza de profil
ei na Si ciocolata, cafeaua, atentia cine o mai ia daca se trece pe online? Oameni buni reveniti cu picioarele pe pamant!
poza de profil
chestia asta deschide cutia Pandorei rău de tot: La autorizatia de construire, sa fie eliminata conditia de a obtine acordul de acordul vecinuluiIn Bucuresti se fac niște abuzuri mari cu ajutorul unor experti care se vind pe 30 de arginti!!!Fac o expertiza si spun ca nu e nevoie de acordul vecinului pentru subzidiri, lucrari pe calcan! Iar Primăria doctorului șpăgar si fiu de general de securitate închide ochii. Ar trebui să nu mai fie permise expertizele alea contrafacute! Daca vrei sa construiești si ai nevoie de acordul notarial al vecinului te duci si te intelegi cu omul, ii arăti proiectul, eventual dai si niste bani daca trebuie sa-l stresezi putin, asta este...
poza de profil
gresit si daca pica sandramaua cine raspunde? vecinul? dar ce vecinul e specialist sa-si dea seama de ce probleme structurale implica lucrarea?
poza de profil
:) In cazuri foarte rare sau in relatia cu "talibani" gen Romania/Bulgaria si tari non-UE.
poza de profil
hm Nu cred ca iti trebuie un acord "notarial"- asta e la fel cu stampila :)Dar sunt de acord ca trebuie obtinuta o permisie de constructie care sa implice consultarea vecinilor.
poza de profil
hm Si daca iti pica sandramaua peste vecin ce se intampla? Eu am avut problema asta, langa terenul meu a sapat unul o ditamai groapa (pentru fundatie si parcare subterana la un bloculet) si a venit cu ea chiar langa gardul meu. I-am spus de N ori ca e prea aproape si sa o securizeze urgent, a zis ca dupa ce construieste nu o sa mai fie probleme. Ce s-a intamplat? Nu a construit nimic nici dupa 4 ani, mi-a picat gardul de doua ori pana acum- prima oara a venit si a consolidat, acum e in insolventa sa vedem daca mai repara.
poza de profil
titluri inselatoare Stiti ce este o revolutie? Cititi dex-ul. Oricum cei care au cerut aceste masuri fac bascalie.
poza de profil
Florin Jianu ... unde se crede? In America? :)
poza de profil
greseala in text cred ca se referea la constituirea firmei, cind ai nevoie de acordul vecinilor pentru a infinta un srl cu sediul social in apartament.articolul asta nu are legatura cu constructia
poza de profil
Raspuns furnizat de arheolexia comparativa stampila provine din adâncurile birocrației fanariote:-șșșt, am pilă...
poza de profil
multe alte probleme Problemele enuntate sunt o mica particica ( nesemnificativa) din problemele antreprenorilor.In primul rand sunt problemele generale ale societatii : functionarea justitiei, modernizarea legislatiei ( sunt multe legi cu dedicatie care rezista din anii '90), rezolvarea insolventie / falimentului, diminuarea coruptiei,reformarea invatamintului,etc. Apoi sunt problemele economice din care sunt de enumerat macar cateva : transparentizarea achizitiilor publice (piata este complet distorsionata de abonatii la bani publici), refacerea pe alte principii a relatiei stat- antreprenor ( momentan este o stare de agresiune a statului asupra initiativei particulare ), alt raport de alocare a cheltuielilor bugetare ( mai putini bani de functionare a statului si mai multi bani in dezvoltare), decuplarea economicului de politic ( acum oamenii politici sunt adunatori de averi prin implicarea ilegla si ilegitima in activitatea economica ), etc.Problema stampilei,timpul de infiintare a unei firme, etc sunt chestiuni irelevante si cred ca organizatiile profesionale ale antrepenoriilor ar trebui sa aiba alte prioritati.
poza de profil
Stampila Eu sunt obligat, ca agent de vanzari, sa stampilez doua documente la client: foaie de parcurs si ordin de deplasare.
poza de profil
urma sa aveam peceti cu ceara pe facturi mai ceva din secolul 16 . Legea exista dar fara a justifica necesitatea utilizarii stampilei. Tinerii invata imbecilitatile predate la scoala. Mai sint si alte imbecilitatile in sistemul fiscal, demne de spitalul Marinescu.Ex:date trimise la Finante pe discheta - idee de imbecilfacturi imprimate la imprimanta cu ace - alta imbecilitatesauQ: de ce trebuie cumparatorul sa semneze de doua ori pe factura, R finante: a doua semnatura o confirma pe prima semnaturaCe-i in sistemul fiscal romanesc e demn de familia Flinstone si pina cind acest sistem comunist nu se schimba, RO va ramane la acelasi nivel. Aceleasi probleme grave sint si in sistemul juridic
poza de profil
Notarii Daca vroiau sa decapuseze sistemul ca la carte, ar fi propus eliminarea notarilor si a actelor notariale.Mai mari inutili si paraziti nu exista.
poza de profil
fara stampila la banca Mie la ing nu mi-au cerut stampila. Am ramas chiar uimit.
poza de profil
Sunt Sunt banci in Romania care nu mai cer stampila: ING, Rsiffeisen, BT...
poza de profil
Au aparut.. Au aparut la TV ( Anastasiu -Arena Leilor) si se cred guru. Oameni mici, idei "mici". Sa deschizi firma cu un euro? Pai asa incurajezi firme sa se deschida, sa faca facturi pe care sa le vanda la coltul strazii sau sa deconteze TVA si a doua zi sa se inchida. E o intreaga filozofie aici, pro si contra, dar nu degeaba la nemti trebuie sa arati minim 50.000 euro ca sa faci o firma, vorbim de business nu de guma. Capitalul social trebuie sa creasca nu sa scada. Asta este revolutie cand ei in loc sa ceara facilitati, trasparenta la fondurile europene, schimbarea conducerii FNGCIMM, care este pe duca si in loc sa garanteze IMM-urile ( pentru asta a fost facut) ei se bucura ca fac maruntis din programul prima masina, acesti guru ai afacerilor ne vorbesc de autorizatii de constructie, de controale, de turism cu 5-7 paturi..... Vorbind ciclic, oameni mici, idei mici.
poza de profil
. monopol prin lege! faci bani punand stampile pe hartiile scoase la imprimanta! un bussiness nemuritor :)) Nu trebuie sa alergi dupa clienti, nu trebuie sa le vorbesti frumos, nu au cheltuieli cu materia prima prea mari, vis!
poza de profil
dvs nici nu stiti ce e cu dvs. Domnule Jianu . Sunteti in TOTALA necunostinta de cauza. Registrul Comertului are de mai bine de un an platforma online unde va puteti rezerva denumirea online si unde va puteti inmatricula firma online cu conditia sa respectati prevederile Legii 31, 359 samd . Ce spuneti dvs nu e bazat pe nicio realitate drept urmare dvs de fapt sunteti 'din epoca de piatra'. Am inmatriculat zeci de firme online si daca dvs vreti cu adevarat schimbare schimbati-va pe dvs.
poza de profil
conservatorismul exista si la firme sa nu ma intelegeti gresit, sunt impotriva stampilei.Dar din experienta, avem cazuri in care contabilii de prin firme sunt mai dinozauri decat autoritatile.Nu mai trebuie sa stampilezi facturile de mult, totusi avem clienti care cer asta.CECurile si BO-urile nu trebuie stampilate, cele mai multe banci nu mai cer stampile.Contractele nu trebuie stampilate, sunt valide cu semnatura persoanelor responsabile, cu toate astea firmele cer stampila, nu autoritatile. Am avut contracte nestampliate, doar cu semnatura si inspectorii ANAF aflati in control, nu au obiectat.
poza de profil
timbru si cum ramane cu stampila pe timbru?? :))
poza de profil
Mda " E o intreaga filozofie aici, pro si contra, dar nu degeaba la nemti trebuie sa arati minim 50.000 euro ca sa faci o firma"Tu auzi ce vorbesti sunt o gramada de buticuri mai ales in orasele mici unde patronii cu toate bunurile care le au nu au 50000 de euro.Sa infiintezi/desfiintezi o firma ar trebui sa fie usor. Este internet, sunt baze de date, nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva minute pana cand un omulet la un ghiseu sa verifice(sau sa iti firma cu cateva clickuri online wow bun venit in secolul 21), daca este ceva in neregula care te impiedica sa deschizi/inchizi o firma.Da corect ar vinde facturi la colt de strada si pe urma ar inchide firme pe banda rulanta. Dar daca s-ar creea un mecanism prin care TVA sa nu mai poata fi fentat.... Ehei pentru asta trebuie un plan, o idee, un ceva pus in practica si la noi asa ceva nu se poate, pentru ca politcicieanii sunt rupti de realitate, incompetenti si lipsiti de idei.
poza de profil
Povață Dacă vi se cere ștampilă, faceți și voi ca afaceriștii străini care (din motive numai de ei știute) se mai pierd prin Rromȃnistan - scrieți „ștampilă” și faceți un cerculeț cu pixul.
poza de profil
stampila ca o semnatura juridica a firmei care se pune peste o mazgalitura neinregistrata a unui director plictisit. daca directorul isi rupe un deget, nu mai semneaza la fel. cel putin eu asta credeam (desi o stampila este cam usurel de reprodus).da le naibii, sa le scoata. ce nu inteleg eu, de ce incurca asa mult antreprenorii?
poza de profil
Intrebare Pe documentele bancare exista la banca mostra de semnatura si orice document este verificat (nu de putine ori, la firma la care lucrez, au fost refuzate la banca BO-uri sau CEC-uri din cauza semnaturii, care nu era conform celor care le aveau ca mostra.Alta e treaba la facturi, chitante, avize de insotire a marfii sau CMR (scrisoare de transport), chiar si contracte.Cunosc persoana care isi pune pe documente oficiale (mentionate mai sus) cam 4-5 tipuri de semnatura diferite. Daca pune una pe un contract pe care nu il respecta, cine poate dovedi ca acea semnatura este a lui?
poza de profil
clarificare experții nu au dreptul sa revoce obligativitatea respectării articolului 612 din codul civil "Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic."ei propun soluția tehnica prin care trebuie sa fie asigurata neafectarea structurilor vecine - dacă aceasta soluție nu este respectata este vina constructorului/beneficiarului depinde de caz - a se vedea mai jos povestea gardului
poza de profil
UNDE ARATI TU LA NEMTI... 50.000 EUR la infiintarea unei firme?Bai amatorule (ca sa nu-ti zic cum meriti!), stii macar unde este Germania?Daca nu stii de ce te bagi in vorba?Oare cand o sa invete romanii ca nu este nici o rusine sa spui "nu cunosc, imi pare rau" sau "nu stiu"?
poza de profil
Exact ... si marmota invelea ciocolata! Sa ne rugam la cel de sus ca vecinul sa fie arhitect sau contructor sa inteleaga ce vrem si cum vrem sa construim, sa fie in depline facultati mintale si sa fie bogata astfel incat sa nu aiba nevoie de banii pentru care ar fi de acord sa-ti de acordul!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri