Vlad Barza

Doi fosti directori de la Google au fondat un startup care-si propune sa aduca pe sosele camioane care se conduc singure

Imagine principala
VIDEO Doi fosti directori de la Google au fondat un startup care-si propune sa aduca pe sosele camioane care se conduc singure
​Doi fosti directori de la Google, dar si altii care au activat la companii precum Apple si Tesla, au dezvoltat un startup care-si propune sa promoveze camioanele care se pot cionduce singure pe autostrada. Multe mari companii auto lucreaza la masini autonome, insa tehnologia se preteaza mai bine pentru condusul pe autostrada, un mediu mai previzibil decat cel urban.

Compania Otto este condusa de Anthony Levandowski, un fost director la Google pentru masina autonoma si de Lior Ron care a lucrat in armata israeliana si apoi a fost sef la Google Maps.

Compania a testat in ultimele trei saptamani trei camioane Volvo pe autostrazile din California si vrea sa lanseze kit-uri hardware care sa permita camioanelor obisnuite sa ruleze autonom pe autostrada. Camioanele se preteaza mai bine la acest tip de tehnologie deoarece, fiind mai inalte, camerele si laserele pot "vedea" la mai mare departare.

Produsul gandit de Otto nu prevede, cel putin acum, ca in cabina sa NU se afle nimeni, ideea fiind insa ca acel camion sa se poata conduce singur pe autostrada, astfel incat soferul sa se poata odihni si sa poata, per total, sa parcurga mai multi kilometri intr-o singura zi.In SUA cateva state au permis teste cu automobile autonome, insa numai cu soferii de test la volan, pentru a putea sa intervina rapid in caz de nevoie. Nu exista un set clar de reguli creionat de autoritati pentru vehiculele autonome, insa este de asteptat ca aceste reguli sa fie prezentate pana la final de an.

Volvo si Daimler au testat camioane autonome si au planuri interesante pe segment.

Otto, cu sediul in San Francisco, merita urmarit indeapropae fiindca ultimul startup fomdat de Levandowski, 510 Systems, a fost cumparat de Google in 2008 si tehnologia a fost utilizata la dezvoltarea masinii autonome.

Surse: The Verge, Financial Times
Parallax

Vizualizari
7
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri