Luminita Pirvu

Firmele care incadreaza stagiari sau ucenici vor primi subventii majorate: 250-300 euro de persoana

Imagine principala
Firmele care incadreaza stagiari sau ucenici vor primi subventii majorate: 250-300 euro de persoana
Firmele care vor incheia contracte de ucenicie sau de stagii vor benefecia de subventii marite cu 60% fata de suma prevazuta in legea actuala. Camera Deputatilor a adoptat marti un proiect de lege care modifica sumele acordate de stat  firmelor care angajeaza ucenici sau studenti.

Legea adoptata prevede ca firmele care semneaza contracte cadru cu ucenici sau stagiari sa primeasca subventii de 1 250 lei, respectiv 1 350 lei pe luna, de om, pentru acoperirea salariului.

Angajatorul care incheie un contract de ucenicie, in conditiile prezentei legi, beneficiaza la cerere, pe intreaga perioada de derulare a contracului de ucenicie de o suma in cuantum de 1.125 de lei/luna (250 euro), acordata din bugetul asigurarilor de somaj, in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie". Contractul de ucenicie va putea fi incheiat pe 1 an, 2 ani sau 3 ani.

De asemenea se vor acorda subventii de 1.350 de lei pe luna (circa 300 de euro pe luna), pentru acoperirea salariilor absolvenilor de facultate, incadrati in programe de stagiu. Stagiile ar urma sa dureze pana la 6 luni, cu subventiile.

Proiectul de lege care modifica legea 279/2005 privind ucenicia la locul de munca si a leii 335/2014 privind efectuarea stagiului de practica pentru absolventii din invatamantul superior a fost adoptat in unainimitate de catre deputati si urmeaza sa mearga la promulgare la presedintele Klaus Johannis.

Citeste si :

Subventii de 250-300 euro pe luna pentru firmele care vor lua ucenici si stagiari

Parallax

Vizualizari
386
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri