Claudiu Zamfir

UPDATE Fonduri europene 2017: Pana la 1,5 milioane euro pentru fermierii care isi fac instalatii de irigatii. Se fac inscrieri din 6 iunie 2017. Descarca Ghidul oficial

Imagine principala
UPDATE Fonduri europene 2017: Pana la 1,5 milioane euro pentru fermierii care isi fac instalatii de irigatii. Se fac inscrieri din 6 iunie 2017. Descarca Ghidul oficial
UPDATE Fermierii, organizatiile de utilizatori de apa si alti potentiali bneficiari eligibili vor putea obtine fonduri europene de pana la 1,5 milioane euro pe proiect, pentru sisteme de irigatii, in cadrul unei linii de finantare din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), pentru care miercuri a fost publicat Ghidul solicitantului. Inscrierile se fac online pe site-ul afir.info, in perioada 6 iunie 2017, ora 9.00 - 31 august 2017, ora 16.00, potrivit anuntului oficial emis de AFIR.

Potrivit Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), solicitantii eligibili in cadrul submasurii 4.3 Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice, componenta pentru infrastructura de irigatii, sunt

  • Organizatii/ federatii ale utilizatorilor de apa, constituite din proprietari
  • utilizatori de terenuri agricole in conformitate cu legislatia in vigoare

Sprijinul public pentru investitiile finantate prin aceasta submasura este 100% nerambursabil si nu va depasi 1.000.000 euro/ proiect pentru sistemele de irigatii aferente statiilor de punere sub presiune (SPP) sau 1.500.000 euro/ proiect pentru amenajarea sistemelor de irigatii aferente statiilor de pompare si repompare (SPA - Statii de pompare a apei, SRP - Statii de repompare).

In acest an, schema de finantare are un buget de 150 milioane euro pe aceasta componenta de irigatii. Banii sunt disponiili pe tot teritoriul tarii, a precizat AFIR.

De la momentul publicarii versiunii finale a Ghidului solicitantului, respectiv 29 mai 2017 si pana la deschiderea sesiunii de primire a proiectelor este prevazut un interval de minimum 7 zile, conform prevederilor Regulamentului de organizare si functionare al procesului de selectie si al procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020.

Pentru intocmirea documentatiei necesare obtinerii finantarii pentru infrastructura de irigatii, solicitantii au la dispozitie versiunea finala a Ghidului solicitantului si anexele aferente acestuia, care pot fi consultate gratuit pe site-ul Agentiei la sectiunea Investitii PNDR, in pagina dedicata sM 4.3 - Irigatii si in pagina dedicata sM 4.3 Irigatii - zona ITI.

Se aplica on-line, pe site-ul www.afir.info .

Descarca de AICI Ghidul solicitantului submasura 4.3 irigatii
Parallax

Vizualizari
240
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri