CZ

Credite de 177 milioane euro, disponibile pentru afaceri mici si mijlocii romanesti, printr-o faciliate europeana

Imagine principala
Credite de 177 milioane euro, disponibile pentru afaceri mici si mijlocii romanesti, printr-o faciliate europeana
Aproximativ 2000 de IMM-uri romanesti vor beneficia de avantajele obtinute prin intermediul unor noi imprumuturi deblocate prin acordul semnat de Fondul european de investitii cu o banca comerciala.

Este vorba de nu mai putin de 177 de milioane de euro  imprumuturi pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania, care ar urma sa fie disponibile prin Raiffeisen Bank, a anuntat joi Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Acest acord al Fondului European pentru Investitii Strategice (EFSI), pilonul central al Planului Juncker, a fost semnat in 11 mai, EFSI fiind un factor crucial in semnarea imprumutului.

Corina Cretu, comisarul pentru politica regionala, a declarat: "Planul Juncker este destinat sprijinirii crearii de locuri de munca si stimularii cresterii economice in Europa. Facilitarea accesului la finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii este o componenta importanta a Planului. Sunt incantata de faptul ca, prin reusita Acordului din 11 mai, si mai multe companii romanesti vor putea investi in extindere, in crearea de locuri de munca si in inovare".

Planul Juncker va declansa noi investitii in intreaga Europa, in valoare de aproximativ 743 milioane de euro, incepand cu luna mai 2017, a mentionat sursa citata.
Parallax

Vizualizari
47
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri