CZ

Birocratia romaneasca sperie si un oficial european: Tinerii renunta sa mai acceseze fonduri europene cand vad proceduri prea complicate

Imagine principala
Birocratia romaneasca sperie si un oficial european: Tinerii renunta sa mai acceseze fonduri europene cand vad proceduri prea complicate
​Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a criticat, luni, birocratia excesiva impusa de autoritatile romane solicitantilor de fonduri europene, peste regulamentele de la Bruxelles, oficialul din Comisia Europeana aratand ca Romania este singurul stat UE care cere ca miile de pagini din documentatia unui singur proiect sa fie stampilate si semnate in parte de catre beneficiar.

"Romania este singurul stat membru care mai trimite proiecte semnate pe fieare pagina si sunt proiecte de 6.000 de pagini si cerinta autortatilor nationale este de a le semna si parafa. Noi, din contra, vrem sa simplificam", a spus Corina Cretu, luni, la Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti.

Ea a spus ca va discuta cu vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, precum si cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, in vederea simplificarii birocratiei romanesti din domeniul fondurilor europene.

"Voi vorbi cu doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh si cu doamna ministra a fondurilor europene Rovana Plumb pentru a vedea ce poate face Parlamentul national, pentru ca tine si de legislator, pentru a simplifica procedurile. Din punctul nostru de vedere noi incurajam ceea ce numim e-cohesion, trimiterea proiectelor in format electronic, costul simplificat, deja stiu in principiu care este valoarea unui proiect" - a afirmat Cretu, care provine din partidul de guvernamant din Romania, PSD.

Oficialul european a atras atentia ca tineri din romania evita sa mai deruleze proiecte pe fonduri europene, din cauza birocratiei.

"Sunt foarte dezamagita cand vad oameni tineri care renunta sa mai acceseze fondurile europene, pentru ca vad ca procedurile sunt mult prea complicate si va asigur ca ele nu vin de la Bruxelles" - a spus Cretu.

"Avem toleranta zero fata de frauda, dar nu cred ca putem porni de la inceput cu totala neincredere si cu suspiciune de frauda in fata cetateanului. Pe politica de coeziune avem 4% erori, din care 0,5% inseamna frauda" - a mai explicat comisarul european pentru politica regionala.
Parallax

Vizualizari
402
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Complicat Birocrația este excesivă și procedurile complicate, cu intenția clară, în primul rând, de a descuraja solicitarea fondurilor europene, iar în al doilea rând pentru a-i obliga pe solicitanți să apeleze la firme specializate, cu prețuri pipărate, care, presupun, sunt în strânsă legătură cu funcționarii ce aprobă proiectele.Ca dovadă, s-au pierdut bani mulți pe proiecte fără finalitate și fără utilitate.
poza de profil
Fonduri europene De-ar fi singura problema...DE SPAGA DE 20% VORBESTE CINEVA ?!
poza de profil
Aproape corect! "Complicat" zice bine, dar incomplet. Pedesereul are tot interesul sa mentina acutual situatie, foarte greoaie si complicat, pentru ca birocratii sa poata cere o shpaga.Iar NEACCESAREA fondurilor europene este binevenita pentru pedeseristi,c are vor ca Romania sa ramana in mizerie si subdezvoltare. Intr-o tara in care economia merge bine, partidul lui Ilici nu va lua prea multe voturi!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri