CZ

Ministru: Vrem sa dam ajutoarele de la stat de maximum 200.000 RON prin Start-up Nation celor care abia intra in antreprenoriat

Imagine principala
Ministru: Vrem sa dam ajutoarele de la stat de maximum 200.000 RON prin Start-up Nation celor care abia intra in antreprenoriat
​Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, a declarat, miercuri, ca isi doreste ca statul sa-i ajute pe romanii care nu au mai facut niciodata afaceri sa intre in antreprenoriat, prin programul Start-up Nation in care statul ofera firmelor foarte noi ajutoare de pana la 200.000 de lei in anumite conditii.

Potrivit Agerpres, Petrescu a facut urmatoarele declaratii la Pitesti:

  • "Sentimentul meu este că multe dintre programe nu au reușit să treacă cu adevărat, să penetreze dincolo de proximitatea administrației ministerului, sau eventual câteva medii asociative, și acolo doar la vârful lor, nici măcar spre beneficiul întregii piramide a unei asociații.
  • Start-Up Nation a fost gândit să transceadă puțin peste aceste zone și să aibă un impact real asupra omului de pe stradă. (...) E nevoie de ceva, de acel mic imbold care te face să spui: <<Știi ce? O să deschid o afacere, o să devin antreprenor>>. La unii, acel imbold apare la momentul potrivit, cu intensitatea potrivită, cu chemarea potrivită, la unii nu apare niciodată.
  • Start-Up Nation trebuie să-i ajute pe toți, dar cel mai important este că insuflă o nouă abordare pentru ecosistemul de afaceri și comercial al României.
  • Este vorba și de a oferi opțiuni oamenilor. (...) Trebuie să fie simplu de evaluat, trebuie ca un potențial aplicant să înțeleagă dintr-o privire dacă e ceva pentru el sau nu e pentru el, trebuie să fie simplu de a aplica, trebuie să fie simplu de transmis, simplu de asimilat, simplu de înființat firma, simplu de crescut, condițiile de conformare să fie simplu de înțeles, pentru că în momentul în care intrăm în complexități, am restrâns foarte mult arealul de interes al oamenilor, și nu asta ne dorim.
  • Ne dorim ca acest program să-i atingă pe toți cei care, poate, nu au fost antreprenori niciodată, dar își doresc, pe toți antreprenorii care doresc o a doua, o a treia, o a patra șansă".

Programul Start-Up Nation — România, care se va desfășura pe o perioadă de patru ani, își va propune finanțarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Prin acest program ar urma ca statul sa ofere granturi de cate 100.000 de lei IMM-urile care angajeaza o persoană si pana la 200.000 de lei minim celor care angajeaza minium două persoane.

Firmele eligibile sunt cele infiintate dupa 30 ianuarie 2017.

Programul nu a fost inca operationalizat, fiind necesare o hotarare de guvern pentru normele de aplicare si un ordin de ministru pentru procedura de implementare.

Potrivit celor mai recente declaratii ale oficialilor din Guvern, prograul Start-up Nation ar urma sa se deschida din 2 mai, cel tarziu, insa pana acum Guvernul a intarziat deja cu emiterea hotararii privind normele de aplicare.
Parallax

Vizualizari
41
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri