DP, CZ

Cei 50.000 RON de la stat pentru firme private: Programul de internationalizare va incepe in mai (ministru)

Imagine principala
Cei 50.000 RON de la stat pentru firme private: Programul de internationalizare va incepe in mai (ministru)
​Programul de internationalizare, prin care firmele mici si mijlocii (IMM) din Romania vor putea obtine de la stat pana la 50.000 de lei pentru promovare pe pietele externe, va demara din luna mai 2017, a declarat, marti, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu.

"Din luna mai vom demara programul de internationalizare prin care firmele mici si mijlocii sa poata obtine pana la 50.000 de lei de la stat de la Stat. Momentan suntem in faza finalizarii ultimelor detalii logistice, dar din mai programul va putea functiona", a spus Petrescu.

El a facut aceasta afirmatie la conferinta "Falia dintre economia românească și România productivă: Politicile necesare să o închidem", organizata de cursdeguvernare.ro.

Guvernul a adoptat in luna ianuarie ordonanta de urgenta pentru instituirea Programului de internationalizare.

Potrivit Guvernului, programul va facilita promovarea produselor si serviciilor IMM-urilor pe pietele externe, stimuland comunicarea si parteneriatul in afaceri si pregatind intreprinzatorul in domeniul tehnicilor de promovare pe noi piete.

In cadrul programului, fiecare beneficiar va putea obtine pe parcursul unui an maximum 50.000 lei, suma nerambursabila. Finantarea de la stat va acoperi maximum 90% din valoarea investitiei, restul de 10% fiind acoperit de antreprenori.

Guvernul estimeaza ca va ajuta anual 500 de firme prin acest program. In anul 2017. Conform schitei de buget pentru Ministerul penru Mediul d Afaceri, pe anul 2017, Programul de Internationalizare are alocate fonduri de 18 milioane de lei in acest an, prin bugetul de stat.

Citeste si:

​LISTA Programe IMM 2017: Bani de la stat pentru mici afaceri (oficial)

Parallax

Vizualizari
427
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri