L.P.

IMM-urile pot accesa credite pana la 20 milioane lei, printr-un acord incheiat de Banca Romaneasca si EximBank

Imagine principala
IMM-urile pot accesa credite pana la 20 milioane lei, printr-un acord incheiat de Banca Romaneasca si EximBank
Intreprinderile mici si mijlocii pot accesa credite in valoare totala de 20 milioane lei pentru realizarea investitiilor sau pentru sustinerea activitatii curente in urma unui semnarii Acord de garantare IMM dintre Banca Romaneasca si EximBank, potrivit agentiei Agerpres.

Prin acordul semnat, Banca Romaneasca beneficiaza din partea EximBank de un plafon in valoare de 20 milioane lei. IMM-urile care deruleaza activitati cu sustinere de la Banca Romaneasca au la dispozitie o valoare maxima a garantiei individuale de 1,5 milioane lei, iar procentul garantat este de maxim 80% in cazul creditelor de investitii si de maxim 70% in cazul creditelor pentru sustinerea activitatii curente. De asemenea,  procentul  de 70% este valabil si pentru scrisorile de garantie bancara.
 
In cazul produselor pentru proiecte de investiti  durata creditului este de maxim 5 ani,  maximum 12 luni in cazul creditelor pentru activitate curenta sau de maxim 24 luni in cazul scrisorilor de garantie bancara.

Presedintele executiv al EximBank, Traian Halalai a declarat ca isi doreste ca si alte banci comerciale sa valorifice si sa implice in finantarea proiectelor IMM-urilor autohtone pe termen scurt si mediu.
Parallax

Vizualizari
27
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri