CZ

10.000 Euro de la stat pentru IMM-urile care dezvolta proiecte de inovare

Imagine principala
10.000 Euro de la stat pentru IMM-urile care dezvolta proiecte de inovare
Firme mici si mijlocii (IMM) din Romania vor putea primi ajutoare de stat de pana la 45.000 RON (circa
10.000 Euro) pentru dezvoltarea unor proiecte de
inovare, printr-o noua schema de minimis, a
anuntat Guvernul.


Executivul a aprobat, miercuri, un memorandum pentru instituirea schemei de minimis "Cecuri de inovare", insa pentru a fi operationalizata mai este nevoie de  o decizie a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, din subordinea Ministerului Educatiei.

Potrivit Guvernului, Cecurile de inovare reprezinta granturi, adica alocatii financiare nerambursabile, acordate IMM-urilor pentru finantarea proiectelor cu grad ridicat de inovare, din fondurile alocate de la bugetul de stat pentru Planul national de cercetare, dezvoltare si inovare 2015-2020 - PNCDI III.

Cecul de inovare are o valoare maxima de 45.000 de lei nerambursabila si este utilizat de beneficiar (IMM) pentru a achita maxim 90% din valoarea totala a serviciilor prestate de catre furnizorul de servicii - organizatia de cercetare.

Cecurile de inovare asigura sprijin pentru facilitarea achizitionarii de servicii de cercetare-dezvoltare si inovare de la organizatii publice de cercetare.

Cheltuielile eligibile pentru schema de ajutor de stat sunt:

  • Cheltuieli directe: cheltuieli de personal pentru membrii echipei, angajati ai furnizorului de servicii, cheltuieli privind stocurile si cheltuielile cu serviciile executate de terti, nu mai mult de 10% din valoarea cecului de inovare;
  • Cheltuieli indirecte (maxim 10% din cheltuieli directe).

Ajutorul se va acorda incepand cu trimestrul IV al anului 2016 si pana in 2018, avand un buget total de 20,25 milioane lei.

Bugetul pentru Cecurile de inovare se aproba anual in cadrul PNCDI III, pentru anul 2016 fiind prevazute 6,75 milioane de lei.

Guvernul estimeaza ca va ajuta 450 de beneficiari pe intreaga durata de valabilitate a schemei de minimis.

Furnizorul schemei de ajutor este Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (A.N.C.S.I.), iar administratorul este Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, cercetarii, dezvoltarii si Inovarii (U.E.F.I.S.C.D.I.), institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.
Parallax

Vizualizari
357
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri