CZ

​INFOGRAFIC Cei pana la 40.000 Euro pentru romanii din strainatate: Statul cauta administratori pentru banii europeni

Imagine principala
​INFOGRAFIC Cei pana la 40.000 Euro pentru romanii din strainatate: Statul cauta administratori pentru banii europeni
Pana pe 29 noiembrie 2016,  institutiile administratiei locale, organizatiile non-guvernamentale si alte organizatii sunt asteptate sa se inscrie penru a fi admise ca administratori de scheme de grant, aceasta fiind prima conditie pentru ca in final romanii din strainatate sa poata primi fonduri UE de pana la 40.000 euro pentru deschiderea si dezvoltarea unei afaceri in Romania, in programul Diaspora Start-up.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE), impreuna cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni (DPRP), a deschis pe 12 octombrie apelul de finantare pentru programul Diaspora Start-up, in valoare de 30 de milioane de euro, reaminteste, miercuri, DPRRP, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro .

In aceasta etapa, deschisa pana la 29.11.2016,  administratorii de schema de antreprenoriat depun propunerile de proiecte in valoare de maximum 5.000.000 euro prin care se angajeaza sa pregateasca viitorii antreprenori din diaspora si sa le acorde acestora subventii pentru lansarea afacerilor in tara. Prin proiectele selectate se vor distribui granturile in valoare maxima de 40.000 de euro cetatenilor romani din diaspora care doresc sa isi deschida o afacere in zona urbana din Romania.

Cum functioneaza linia de finantare Diaspora Start-up - Infografic:







Unde se trimite aplicatia?

Solicitantii pot depune cererile de finantare prin intermediul MySMIS, aplicatia pentru depunerea online a propunerilor de proiecte finantate prin fonduri europene, accesibila de pe website-ul Ministerul Fodurilor Europene.

Cine este eligibil pentru a constitui administratorul de schema de antreprenoriat?

Administratorul de schema de antreprenoriat poate fi constituit din una dintre entitatile de mai jos sau dintr-un parteneriat intre acestea:

  • furnizori de Formare Profesionala Continua autorizati, publici si privati;
  • organizatii sindicale si patronate;
  • membri ai Comitetelor Sectoriale si Comitete Sectoriale cu personalitate juridica;
  • autoritati ale administratiei publice locale (unitati administrativ-teritoriale);
  • asociatii profesionale;
  • camere de comert si industrie; ONG-uri; universitati;
  • Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si institutii/ agentii/ organizatii subordonate/ coordonate de acesta.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca administratorul de schema de antreprenoriat?

Solicitantul unic sau partenerii ar trebui sa se asigure ca indeplinesc cumulativ urmatoarele cerinte: capacitatea tehnica si financiara conform cerintelor POCU, experienta in dezvoltarea IMM si expertiza in derularea unor proiecte si programe in sprijinul romanilor din strainatate. Solicitantul va fi o entitate cu sediul social in Romania, partenerii pot avea sediul social in afara tarii.  

Unde gasesc date despre organizatiile care deruleaza activitati si programe in sprijinul romanilor din strainatate pentru stabilirea de parteneriate?

Pe site-ul DPRRP (www.dprp.gov.ro) este disponibila o lista cu datele de contact ale organizatiilor din diaspora care deruleaza activitati in sprijinul romanilor din strainatate, AICI.

Nota:
Lista are caracter informativ si nu garanteaza organizatiilor inscrise accesarea fondurilor sau asocierea cu entitatile solicitante din Romania. Prin inscrierea pe aceasta lista, organizatiile care deruleaza activitati in sprijinul romanilor din strainatate, isi anunta disponibilitatea de a fi contactate de organizatiile din Romania pentru constituirea parteneriatului in vederea accesarii fondurilor disponibile prin programul Diaspora Start-up.

Toate informatiile despre acest program si despre etapa curenta, inclusiv ghidul de finantare,  pot fi descarcate de AICI.

Pentru informatii suplimentare DPRP roaga persoanele interesate sa sa trimiteti email la una dintre adresele:

  • diaspora@fonduri-ue.ro
  • diaspora@mae.ro
Parallax

Vizualizari
657
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri