CZ

Ajutoarele de stat de max. 5 milioane Euro: Investitia minima ar putea cobori pentru a sprijini si microintreprinderile

Imagine principala
Ajutoarele de stat de max. 5 milioane Euro: Investitia minima ar putea cobori pentru a sprijini si microintreprinderile
Autoritatile analizeaza posibilitatea ca investitia minima in viitoarea schema de ajutoare de stat scale-up pentru firmele mici si mijlocii (IMM) sa scada substantial, pentru ca afacerile mici sa aiba acces mai la finantarea de la stat.

Intr-o dezbatere intre reprezenantii Guvernului si cei ai antreprenorilor, au fost facute o serie de propuneri privind viitoarea schema scale-up, de ajutoare de minimis pentru dezvotarea IMM-urilor.

Printre propuneri a fost si "modificarea pragului minim al valorii investitiei de la 1 milion euro la 500.000 euro, pentru a permite/ facilita accesul microintreprinderilor la schema", conform minutei discutiei de la Ministerul Economiei.

StartupCafe.ro a avertizat vinerea trecuta, intr-un articol, asupra pragului minim de 1 milion de euro pentru investitiile din schema guvernamentala, care face restrictiv ajutorul de stat pentru micile afaceri, in conditiile in care antreprenorii trebuie sa asigure intre 30% si 80% din investitie, in functie de marimea firmei si de regiunea in care se afla. In plus, taxa pe valoare adaugata (TVA) nu este cheltuiala eligibila la decont in aceasta schema.

Intreprinderile mici si mijlocii vor primi ajutoare de stat de pana la 5 milioane de euro, prin noua schema de ajutoare de minimis in valoare totala de 200 de milioane de euro, pe perioada 2017-2023, conform proiectului de hotarare de guvern pentru instituirea schemei Scale-up..

Mai detalii despre viitoarea schema de ajutoare de stat, AICI.
Parallax

Vizualizari
50
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri