CZ

Cei pana la 40.000 Euro pentru romanii care vor sa-si deschida mici afaceri. Se cauta deja potentiali antreprenori, in Romania Start-up Plus

Imagine principala
Cei pana la 40.000 Euro pentru romanii care vor sa-si deschida mici afaceri. Se cauta deja potentiali antreprenori, in Romania Start-up Plus
Organizatiile care vor sa administreze fondurile europene din care vor fi acordati pana la 40.000 Euro unor romani care vor sa isi deschida mici afaceri au inceput deja sa caute potentiali antreprenori pe care sa ii introduca in viitoarele proiecte europene, in linia de finantare Romania Start-up Plus, din Programul Operational Capital Uman (POCU). Cautarea grupurilor-tinta este, in acest caz, in stadiu incipient, de tatonare a pietei si a comunitatilor, momentan.

Desi sunt abia in desfasurare procedurile de depunere a propunerilor de proiecte europene in sistemul electronic de la Ministerul Fondurilor Europene, unele organizatii care vor sa ia banii europeni (in calitate de administratori de schema de ajutor de minimis) au inceput deja sa caute membri ai gupurilor tinta - someri, salariati, inactivi si alte categorii de romani care vor sa isi deschida o afacere in mediul urban, cu ajutorul unui grant european de pana la 40.000 de Euro

Pe Facebook, in grupul Romanian Startups, a fost publicat un anunt de "preinscriere" a romanilor cu aspiratii antreprenoriale intr-un eventual proiect pe care sa-l deruleze Universitatea Bucuresti impreuna cu partenri ONG, cu conditia ca acest proiect sa fie si aprobat in POCU.

"Prin intermediul acestui formular invitam potentialii antreprenorii interesati sa se preinscrie. In cazul aprobarii proiectului veti fi contactati pentru inscriere si participare la program, acesta derulandu-se in perioada 2017 - 2020" - se precizeaa in anuntul de pe Facebook.

Regiunea Bucuresti - Ilfov NU este eligibila pentru aceasta schema de finantare, motiv pentru care Universitatea Bucuresti face "preinscrierea" pentru alte regiuni (clic pentru formularul de preinscriere): Regiune Sud - Muntenia (Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Calarasi) si Sud - Est (Braila, Buzau, Constanta Galati, Tulcea si Vrancea).

De asemenea,formulare similiare sunt si pentru alte regiuni, tot ca tatonare, in numele altor organizatii, printre care si Universitatea Gheorghe Asachi, din Iasi (clic pe fiecare in parte): 

Nord - Est
(Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui).

Sud - Vest Oltenia
(Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea).

Printre altele, prin formularul de "preinscriere", antreprenorii aspiranti sunt intrebati o serie intreaga de aspecte personale, prin care sa se poata contura interesul pentru afaceri, potentialul si tendintele din zona respectiva:

  • Care este cel mai inalt nivel de studii absolvite?
  • Care este statutul dvs. pe piata muncii?
  • Care este statutul dvs. pe piata muncii?
  • Aveti in vedere demararea unei afaceri in urmatorii 3 ani?
  • In ce domeniu intentionati sa deschideti o afacere?
  • Aveti experienta practica (profesionala) sau studii (cursuri, certificari, studii superioare) in domeniul in care intentionati sa deschideti o afacere?

De asemenea, sunt avute in vedere sumar si cunostintele eventualilor antreprenori-aspiranti in elaborarea planului de afaceri, management, marketing, conabiliate.

Drumul antreprenorilor aspiranti pana la cei maximum 40.000 de euro pentru infiintarea si dezvoltarea unei afaceri este lung. Mai intai, e nevoie ca organizatia care vrea sa administreze schema de minims (in acest caz, Universitatea Bucuresti) sa obtina aprobarea proiectului sau.

Pe urma, se deruleaza tot felul de proceduri, vor fi selectati romanii care vor sa devina antreprenori, vor fi implicati in cursuri si traininguri de antreprenoriat si in stagii de practica in firme, pentru ca abia apoi sa primeasca, etapizat, banii europeni doar o mica parte dintre cei acceptati in proiect la inceput. (mai multe amanunte despre functionarea si etapele liniei de finantare Romania Start-up Plus, AICI).
Parallax

Vizualizari
285
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri