CZ

Sute de antreprenori romani vor primi bani de benzina si hotel pentru a veni in Bucuresti, la un targ IMM. 3 milioane RON, pusi la bataie de Guvern

Imagine principala
Sute de antreprenori romani vor primi bani de benzina si hotel pentru a veni in Bucuresti, la un targ IMM. 3 milioane RON, pusi la bataie de Guvern
Mici afaceri din Romania se vor putea promova, pe banii statului, la un targ al intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), finantat de stat cu 3 milioane de lei, conform unei propuneri scoase in dezbatere publica joi de Ministerul Economiei.

Evenimentul urmeaza sa aiba loc in Bucuresti, la Romaero Baneasa, in a doua parte a lunii octombrie sau la inceput de noiembrie 2016, timp de minimum 3 zile, insa aceste amanunte nu sunt inca batute in cuie, au precizat, pentru StatupCafe.ro, surse guvernamentale.

Targul Intreprinderilor Mici si Mijlocii - TIMM 2016, ajuns la editia a opta, ar urma reuneasca pana la 450 de mici afaceri din Romania, pentru care statul ofera in total 1,62 milioane de lei, pentru decontul unor cheltuieli cu participarea:

 • transportul produselor, in cazul in care acestea necesita un transport separat si nu pot fi transportate in acelasi mijloc de transport cu beneficiarul.
 • Suma maxima acordata unui beneficiar pentru transport, cumulat, nu va depasi pentru targ 2000 lei. In limita acestor sume beneficiarul isi poate deconta transportul. In cazul in care suma totala cheltuita depaseste plafonul maxim diferenta va fi suportata de catre beneficiar.
 • In cazul in care beneficiarul se deplaseaza cu autoturismul personal va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi.  
 • Vor fi asigurate cheltuielile aferente cazarii pentru beneficiari, in cuantum de maxim 1600 lei/beneficiar pentru patru nopti de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/ noapte/ persoana.

In paralel, pentru organizarea efectiva a tragului, statul mai cheltuieste 1,38 milioane de lei.
 

Cum iti inscrii afacerea la targ

Inscrierea in program si solicitarea acordului de principiu pentru participarea la targ se face completand un formular de inscriere in program, accesand site-ul Directiei Politici Antreprenoriale din subordinea Ministerului Economiei, www.aippimm.ro .

Data de la care devine activa completarea formularului de inscriere, precum si perioada de inscriere se comunica pe site-ul www.aippimm.ro  cu cel putin (cinci) 5 zile inainte de data inceperii procesului de inregistrare propriu-zis.

Programul pentru organizarea targului este parte integranta a Saptamanii Europene a IMM-urilor 2016.

Saptamana Europeana a IMM-urilor  este o campanie de promovare a antreprenoriatului in Europa si de informare a antreprenorilor despre ajutorul de care pot beneficia la nivel european, national si local, arata Directia Politici Antreprenoriale  

Acest eveniment vrea sa puna la dispozitia IMM-urilor:

 • informatii,
 • sfaturi,
 • ajutor si idei in scopul dezvoltarii activitatilor acestora.

Targul propriu-zis urmareste:

 • dezvoltarea contactelor de afaceri si stabilirea unor legaturi parteneriale intre IMM, banci si fonduri de garantare;
 • dezvoltarea capacitatii si a spiritului antreprenorial prin organizarea de workshop-uri in cadrul evenimentului;
 • dezvoltarea abilitatilor inovative si consolidarea unui mediu economic competitiv;
 • cresterea numarului de noi locuri de munca si a beneficiilor aduse economiei nationale de catre aplicanti.

Foto: Subconshow, Birmingham, UK

Parallax

Vizualizari
33
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri