Claudiu Zamfir

Finantare SRL-D: Pana la 10.000 Euro nerambursabili pentru romanii care debuteaza in afaceri. Intra si cere banii de la stat

Imagine principala
Finantare SRL-D: Pana la 10.000 Euro nerambursabili pentru romanii care debuteaza in afaceri. Intra si cere banii de la stat
S-a activat aplicatia online prin care romanii care debuteaza in afaceri pot sa ceara de la stat pana la 10.000 Euro nerambursabili, pentru investitii, in cadrul Programului SRL-D 2016, pentru sprijinirea micilor firme.Vizioneaza in articol un tutorial video pentru inscrierea in programele Start si SRL-D 2016:

Solicitantii vor putea depune cererile in programul SRL-D 2016 pe site-ul Directiei Politici Antreprenoriale, AICI, intr-o aplicatie online deschisa in perioada 16.08.2016 ora 10.00 - 30.08.2016, ora 20.00.

Important:
  • Completarea formuarelor se face FARA DIACRITICE.
  • Nu se accepta modificari ulterioare trimiterii formularelor catre operatori.
  • Daca la verificarea dosarului se va constata ca punctajul nu este identic cu cel calculat, dosarul respectiv va fi respins.
  • "Pentru rezolvarea operativa a oricaror probleme legate de inscrierea on-line", Directia Politici Antreprenoriale pune la dispozitie acest numar de telefon:
- 021 20 25 190

- sau contactele oficiilor teritoriale pentru IMM, AICI

Ca si pana acum, si in anul 2016 intensitatea finantarii nerambursabile este de 50%. Aceasta inseamna ca un antreprenor debutant va putea obtine pana la circa 10.000 de euro finantare de la stat, insa omul de afaceri va trebui sa puna si el inca pe atat, din surse proprii, pentru investitia in afacere.

De asemenea, taxa pe valoare adaugata (TVA) nu este eligibila pentru a fi decontata din program.

Suma maxima care va fi acordata in acest an va fi de 45.245 lei/ beneficiar.

De asemenea, trebuie precizat ca antreprenorul va trebui sa plateasca din banii sai toate investitiile inlcuse in program, pentru ca apoi statul sa-i deconteze cheltuielile in limita celor circa 10.000 de euro acordati.

Practic, pentru a obtine ajutor financiar nerambursabil de 10.000 de euro, antreprenorul debutant trebuie sa isi asigure din start un necesar de 20.000 de euro.

Beneficiarii pot, insa, sa obtina credit bancar pentru asigurarea cofinantarii de 50% si pentru acoperirea cheltuielilor anticipate de pana la 10.000 Euro care urmeaza apoi sa fie decontate in program.

In anul 2016, bugetul alocat schemei de ajutor de minims SRL-D este de  22.700.000 lei. Ministerul Economiei estimeaza ca anul acesta va ajuta cu granturi 501 microintreprinderi in Programul SRL-D.

Cine va putea lua banii

Prin Programul SRL-D se acorda facilitati pentru microintreprinderile nou-infiintate, conduse de intreprinzatorii debutanti in afaceri, care desfasoara pentru prima data activitate economica, prin intermediul unei societati cu raspundere limitata debutanta (SRL-D).

Firma beneficiara trebuie sa fi fost infiintata de un intreprinzator debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 intreprinzatori debutanti asociati.

Antreprenorii beneficiari trebuie sa fie la prima afacere. Aceasta inseamna ca vor fi exclusi de la finantare cei care au mai avut firme sau au derulat activitate economica in calitate de persoana fizica autorizata (PFA), precum si cei care au sau au avut parti sociale sau actiuni la alte companii.

Firma beneficiara trebuie sa aiba in obiectul de activitate cel mult 5 (cinci) grupe de activitate prevazute de clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare (CAEN Rev 2).

Ce pot cumpara intreprinzatorii debutanti cu banii de la stat

Viitorii oameni de afaceri vor putea investi ajutorul nerambursabil de pana la 10.000 de euro de la stat intr-o serie intreaga de active, cum ar fi:

⦁        Terenuri pentru realizarea de constructii/ amenajare efectuate in cadrul proiectului, destinate activitatii pentru care s-a solicitat finantarea; achizitionarea de terenuri fara constructie/amenajare efectuate in cadrul proiectului nu reprezinta cheltuiala eligibila in Program; amenajararea pe terenuri  inchiriate /concesionate  pentru realizarea activitatilor proiectului reprezinta cheltuiala eligibila numai pentru realizarea activitatilor sportive, recreative si distractive;
⦁        Constructii pentru desfasurarea activitatii pentru care s-a solicitat finantarea;
⦁        Mobilier pentru dotarea spatiilor amenajate destinate activitatii pentru care s-a solicitat finantarea,
⦁        Echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru, echipamente IT si tehnica de calcul,
⦁        Autoutilitare,
⦁        Instalatii de incalzire sau climatizare aferente spatiului de productie/servicii/comert;
⦁        brevete de inventie,  design industrial, marci de produse si servicii (francize, etichetare ecologica, licente si software, etc.);
⦁        realizarea unui site (maximum 10.000 lei) - pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor sau serviciilor promovate (inclusiv cheltuieli inregistrare domeniu, fara hosting), pentru operatorii economici care nu detin alt site si care trebuie sa fie functional la data depunerii cererii de eliberare a ajtorului nerambursabil.
⦁        Materii prime, marfuri.

Resurse utile

Descarca de AICI procedura de implemenare a Programului SRL-D 2016

Descarca de AICI modelul planului de afaceri din Programul SRL-D 2016

Descarca de AICI lista cheltuielilor eligibile in Programul SRL-D 2016

Descarca de AICI procedura de implemenare a Programului SRL-D 2016

Citeste si:

S-a deschis programul Start 2016, in care statul ofera pana la 26.000 de euro afacerilor noi.Parallax

Vizualizari
2665
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri