CZ

Gratuit: SRL, PFA si alte firme mici pot obtine consultanta pentru banii europeni

Imagine principala
Gratuit: SRL, PFA si alte firme mici pot obtine consultanta pentru banii europeni
​Antreprenorii pot obtine consultanta gratuita din partea statului pentru a obtine mai usor fondurile europene destinate societatilor cu raspundere limitata (SRL), persoanelor fizice autorizate (PFA) si altor mici firme care fac afaceri non-agricole in mediul rural.

Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), din subordinea Ministerului Agrculturii, invita firmele mici si microintreprinderile sa se inscrie in Catalogul IMM, deschis pe site-ul ei oficial, AICI.

Cei care se inscriu acolo, vor avea posibilitatea să primeasca consultanță gratuită "din fondurile alocate măsurii 2 din PNDR 2014-2020, în vederea dezvoltării de activități non-agricole în mediul rural", primite AMPNDR.

Indiferent in ce județ, în ce sat, comună își desfășoară activitatea IMM-ul, pot fi înregistrate doar micro-întreprinderile sau întreprinderile mici care își desfășoară activitatea în zona rurală, mentioneaza insitutia.

Reamintim ca micile firme din Romania pot obtine fonduri europene de pana la 70.000 de euro, respectiv, maximum 200.000 de euro, in doua linii de finantare europeana: sumbasurile 6.2 si 6.4 din PNDR, pentru afacerile non-agricole din mediul rural.

Conform unui calendar orientativ emis recent de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), din subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), submasurile 6.2 - Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale si 6.4 - Sprijin pentru investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole, sesiunea a doua 2016, ar urma sa fie lansate candva in saptamana 20-24 iunie.

In februarie 2016, AFIR a lansat in dezbatere publica proiectele de ghiduri ale solicitantului pentru cele doua linii de finantare, acestea aflandu-se in prezent in procesul de prelucrare in vederea redactarii formei finale, in Ministerul Agriculturii, au declarat, luni, pentru StartupCafe, un oficial din agentie.

Potrivit acestuia, ghidurile, in formele lor finale si oficiale, urmeaza sa se publice in perioada imediat urmatoare, inainte de deschiderea sesiunilor de depunere a cererilor de finantare, care este preconizata in saptamana 20-24 iunie, conform calendarului orientativ.

Mai multe detalii despre aceste doua linii de finantare puteti citi AICI.
Parallax

Vizualizari
261
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri