CZ

Termen nou: Fermierii mai pot cere platile directe 2016 inca 10 zile, fara penalitati

Imagine principala
Termen nou: Fermierii mai pot cere platile directe 2016 inca 10 zile, fara penalitati
Ministerul Agriculturii prelugit cu cu 10 zile termenului pana la care fermierii pot depune, fara penalitati, cererile pentru plata unica la hecar in campania din anul 2016, potrivit unui ordin de ministru publicat luni in Monitorul oficial.

Inainte, termenul pana la care fermierii puteau cere subventiile europene fara penalitati era marti, 31 mai, insa prin noul ordin de ministru s-a extins pana pe 10 iunie 2016.

"Cererile unice de plata si modificarile la acestea pot fi depuse si dupa data de 10 iunie, in termen de 25 de zile calendaristice, cu penalitati, potrivit prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014. Solicitarile depuse dupa aceasta data sunt inadmisibile, iar beneficiarului nu i se acorda nici un fel de plata sau de sprijin" - se arata in Ordinul   MADR   nr.   817/30.05.2016.

Potrivit uni comunicat MADR, alte modificari facute de ministrul Achim Irimescu sunt urmatoarele:
  • Modificarea termenului de prezentare la APIA a documentelor justificative in ceea ce priveste sprijinul cuplat pentru mere destinate industrializarii pentru obtinerea de produse alimentare nonalcoolice, de la 1 decembrie in 31 decembrie a anului de cerere.
  • Abrogarea dispozitiilor potrivit carora cuantumul per cap, in cazul sprijinului cuplat la taurinele din rase de carne si metisii acestora se acorda diferentiat, astfel ca se creeaza posibilitatea acordarii unui cuantum unitar pentru toate categoriile din sectorul taurine de carne, sector in declin si se doreste a fi dezvoltat cu prioritate evitandu-se abandonarea acestei activitati.
  • Introducerea unei prevederi care sa permita fermierului diminuarea suprafetei solicitate pentru sprijinul cuplat la samanta de cartof, in cererea unica de plata, pe baza documentelor emise de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor. 
  • Completarea prevederilor referitoare la actele in baza carora functioneaza persoanele juridice care nu sunt inregistrate la Oficiul National pentru Registrul Comertului, si prin care dovedesc ca desfasoara activitate agricola.
Parallax

Vizualizari
15
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri