Claudiu Zamfir

Ministrul Fondurilor UE reactioneaza la articolul StartupCafe: Ma ingrijoreaza corectiile aplicate firmelor. Daca mai am timp, fac o echipa de analiza

Imagine principala
Ministrul Fondurilor UE reactioneaza la articolul StartupCafe: Ma ingrijoreaza corectiile aplicate firmelor. Daca mai am timp, fac o echipa de analiza
Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, a reactionat marti seara, la articolul publicat de StartupCafe privind corectiile financiare care li se imputa unor firme care atrasesera fonduri europene ca IMM-uri si care au fost ulterior reclasificate ca firme mari sau medii.

"Si pe mine ma ingrijoreaza volumul mare de corectii financiare date societatilor comerciale si am inceput sa iau niste masuri"
- a spus Aura Raducu, pe Facebook, distribuind, totodata, si articolul StartupCafe.

Ea a mai spus ca va constitui o echipa care sa reanalizeze corectiile financiare, daca va mai avea timp suficient la dispozitie.

"Daca am timp, o sa stabilim o echipa si pina in septembrie sa reanalizeze corectiile date in ultimii ani pentru a vedea daca  se mai poate indrepta cate ceva" - a adaugat Aura Raducu.

Reamintim ca Guvernul Ciolos este unul de tehnocrati, cu un mandat limitat acordat de Parlament, pana la alegerile legislative din decembrie 2016.  

De asemenea, premierul Ciolos pregateste si o remaniere guvernamentala, din informatiile prezentate recent de HotNews. Printre cei vizati ar fi ministrul Transporturilor, Dan Costescu, si Ministrul Muncii, Ana Costea.

In februarie, seful PSD, Liviu Dragnea, declara, pentru DC News, ca premierul Dacian Ciolos ar trebui sa demita cativa ministri.

Dragnea s-a declarat nemultumit atunci de ministrul Fondurilor UE, Aura Raducu, si de ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer.

Curtea de Apel Oradea a decis suspendarea aplicarii unor masuri prin care Ministerul Fondurilor Europene cerea inapoi, de la doua firme, banii europeni atrasi de acestea, desi, in 2013, autoritatea guvernamentala le daduse societatilor unda verde pentru fondurile respective -  a scris marti StartupCafe.

Judecatorul a aratat ca au o "indoiala puternica si evidenta asupra prezumtiei de legalitate a proceselor-verbale" emise de autoritatea Ministerului Fondurilor Europene prin care aceasta le cere firmelor banii europeni inapoi.

Citeste articolul:

Au absorbit fonduri UE, dar statul le ia banii inapoi, dupa ce le daduse aprobarile. Masura, suspendata de instanta, care are "o indoiala puternica si evidenta"

Parallax

Vizualizari
18
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri