CZ

Oficial din Finante: Se schimba formularul 088, pentru inregistrarea firmelor in scopuri de TVA

Imagine principala
Oficial din Finante: Se schimba formularul 088, pentru inregistrarea firmelor in scopuri de TVA
Ministerul Finantelor Publice va simplifica semnificativ, in zilele urmatoare, formularul D088, privind inregistrarea firmelor ca platitoare de taxa pe valoare adaugata, precum si formularul D394, privind livrarile si achizitiile efectuate de platitorii de TVA - a dat asigurari, miercuri, secretarul de stat din MFP Gabriel Biris, la conferinta Tax&Law. 

"Zilele urmatoare, atat D088, cat si D394 vor fi semnificativ simplificate. La D088 nu numai formularul, cat si situatiile in care declaratia e depusa pentru firmele cu cod de TVA valabil. De ce avem nevoie de aceste formulare? Nu cumva ne complicam viata din ce in ce mai mult si am uitat de ce?" - a mai spus Biris, conform paginii sale de Facebook. 

In ianuarie, Consiliul IMM-urilor a criticat, ca fiind greoaie, procedura de inregistrare a frmelor in scopuri de TVA, prin formularul 088, insa Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si-a aparat masura, aratand ca aceasta este o solutie de combatere a evaziunii fiscale si a firmelor-fantoma.
Parallax

Vizualizari
24
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri