CZ

Bani europeni: Ce iti trebuie sa poti accesa aplicatia electronica prin care se cer fondurile UE

Imagine principala
Bani europeni: Ce iti trebuie sa poti accesa aplicatia electronica prin care se cer fondurile UE
Ministerul Fondurilor Europene a mentionat, marti, conditiile de acces in noua aplicatie electronica MySMIS 2014, prin care se vor putea accesa banii de la Uniunea Europeana in perioada de programare 2014-2020.

Antreprenorii si alti potentiali beneficiari de fonduri europene din Romania pot testa, in perioada 8-18 martie 2016,  modulul "Depunerea cererii de finantare" in sistemul electronic MySMIS, disponibil la adresa https://2014.mysmis.ro si de pe website-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE) - www.fonduri-ue.ro, sectiunea MySMIS 2014.

Iata ce iti trebuie pentru a accesa aplicatia:

 - Pentru accesul in aplicatie este necesar un browser actualizat.

- Pentru vizualizarea si semnarea electronica a documentelor .pdf trebuie sa fie instalat utilitarul Adobe Reader versiunea minima 11.0.14 sau Adobe Reader DC versiunea minima 15 (2015).

- Pentru testarea aplicatiei, orice persoana juridica poate fi inregistrata in sistem doar de catre reprezentantul legal sau un imputernicit al acestuia, obligatoriu prin utilizarea propriului Certificat digital calificat pentru semnarea electronica a documentelor.

- Numai reprezentantul legal (sau imputernicit) al unei persoane juridice care doreste sa depuna o cerere de finantare are nevoie de certificat digital calificat. Persoana respectiva trebuie sa aiba fie calitatea de Reprezentant legal pentru acea institutie, fie imputernicire din partea Reprezentantului legal de a reprezenta institutia in relatia cu autoritatile de gestiune (AM/OI) pentru entitatea si/ sau proiectul (proiectele) pentru care se solicita finantare.

- O persoana juridica va putea inscrie mai multi utilizatori pentru completarea informatiilor din cererea de finantare.

- Cei care vor contribui la elaborarea cererii de finantare si, ulterior, la implementarea proiectului unei persoane juridice (ex. membri in echipa de proiect, consultanti etc.), nu au nevoie de certificat digital, dar vor avea nevoie sa primeasca o validare in aplicatie de la persoana juridica la care se asociaza (mai precis de la reprezentantul legal/ imputernicit al acesteia).

Reamintim ca specialistii MFE , impreuna cu StartupCafe, au realizat un set de tutoriale video pentru accesarea aplicatiei MySMIS 2014, care pot fi vizionate aici:

VIDEO Tutorial ep. 1. Cum va functiona noul sistem online MySMIS prin care vom putea cere fonduri europene


VIDEO Tutorial ep. 2. Fonduri UE - Transmiterea cererii de finantare prin sistemul electronic MySMIS 2014-2020

Parallax

Vizualizari
200
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri