CZ

Se depun cererile unice de plata a subventiilor in agricultura

Imagine principala
Se depun cererile unice de plata a subventiilor in agricultura
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat, marti, 01 martie 2016, Campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2016, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, respectand calendarul stabilit.

Astfel in perioada 01 martie - 16 mai, la centrele judetene/ locale ale APIA se depun fara penalizari cererile unice de plata, a anuntat Ministerul Agriculturii.

Cererile unice de plata pot fi depuse si dupa data de 16 mai 2016, in termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul, daca cererea unica de plata ar fi fost depusa pana la data de 16 mai, potrivit prevederilor art.13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014 din 11 martie 2014.

Solicitarile depuse dupa data de 10 iunie 2016 nu mai sunt admise la calcul, iar beneficiarului nu i se acorda niciun fel de plata sau de sprijin.

Si in Campania 2016, completarea declaratiei de suprafata se realizeaza electronic folosind aplicatia IPA Online.

Finalizarea si inchiderea cererii unice de plata in IPA Online se face numai in centrele APIA, in prezenta functionarului APIA responsabil cu primirea cererii, dupa verificarea acesteia si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum si corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic.

Cererile unice de plata se depun la centrele judetene APIA in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol si la centrele locale in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.

Fermierii vor depune o singura cerere, chiar daca detin suprafete de teren in diferite localitati sau judete.

Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii, este necesar ca fermierii sa se prezinte la data si ora la care sunt programati.

Materialele de informare referitoare la Campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2016 sunt disponibile pe site-ul APIA: www.apia.org.ro .
Parallax

Vizualizari
20
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri