CZ

Cand vin banii de la UE pentru producatorii romani de fructe

Imagine principala
Cand vin banii de la UE pentru producatorii romani de fructe
Producatorii romani de fructe afectati de embargoul impus de Rusia, vor primi, pana la data de 30 septembrie 2016, un sprijin exceptional total de 2,3 milioane de euro de la Uniunea Europeana, potrivit unei hotarari adoptate joi de Guvern.

Prin aceasta hotarare, Guvernul a stabilit aplicarea unor masuri exceptionale de sprijin, cu caracter temporar, organizatiilor de producatori din sectorul fructelor si legumelor.

Sprijinul este destinat acoperirii unei parti din pierderile suferite de producatorii agricoli de legume si fructe, ca urmare a retragerii de pe piata a produselor in perioada 8 august 2015-18 septembrie 2015, in contextul crizei cauzate de embargoul impus de Rusia.

Banii sunt asigurati din Fondul European de Garantare Agricola, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru 2016.
Platile se vor face prin Agentia de Plati si Interventie in Agricultura pana la 30 septembrie 2016.

Masurile temporare de sprijin se aplica pentru o cantitate de 3000 de tone, potrivit normelor stabilite prin Regulamentul delegat (UE) nr.1.031/2014 de stabilire a unor masuri de sprijin exceptionale cu caracter temporar suplimentare pentru producatorii de anumite fructe si legume, modificat prin regulamentul delegat (UE) nr. 1.369/2015 al Comisiei din 7 august 2015.
Parallax

Vizualizari
31
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri