CZ

Solutie pentru antreprenorii cu bani putini: Creditul pentru cofinantarea proiectelor pe fonduri europene in PNDR

Imagine principala
Solutie pentru antreprenorii cu bani putini: Creditul pentru cofinantarea proiectelor pe fonduri europene in PNDR
​Fermierii si alti antreprenori care vor sa ia fonduri europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), dar nu au bani pentru asigurarea propriei cofinantari din proiect, vor putea sa prezinte in locul banilor un contract de credit acordat in vederea implementarii proiectului european - potrivit unei propuneri de hotarare de guvern initiate de Ministerul Agriculturii.

In prezent, prin HG 226/2015, una dintre conditiile pentru a accesa fonduri europene in cadrul PNDR 2014-2020, din liniile de finantare care necesita cofinantare proprie, solicitantul trebuie sa prezite, printre altele, "dovada cofinanţării private prin extras de cont şi a blocării într-un cont special al proiectului a 50% din valoarea confinanţării private, care se foloseşte numai pentru efectuarea plăţilor de implementare a proiectului".

Proiectul de HG publicat de Ministerul Agriculturii completeaza aceasta hotarare, dand posibilitatea solicitantului de bani europeni sa prezinte, in loc, un "contract de credit acordat în vederea implementării proiectului, în cuantum de cel puțin valoarea cofinanțării private a investiției, care se foloseşte numai pentru efectuarea plăţilor de implementare a proiectului".

Celelalte doua conditii pe care trebuie sa le indeplineasca beneficiarul PNDR, conform vechii HG, vor ramane mai departe:

- respectarea condiţiilor şi a regulilor ajutoarelor de stat, respectiv a celor de minimis, după caz;

- nu sunt create condiţiile pentru a obţine în mod necuvenit un avantaj, în sensul prevederilor art. 60 din Regulamentul (UE) nr. 1.306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013 privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 352/78, (CE) nr. 165/94, (CE) nr. 2.799/98, (CE) nr. 814/2000, (CE) nr. 1.290/2005 şi (CE) nr. 485/2008 al Consiliului, în orice etapă de derulare a proiectului.

Descarca de AICI proiectul de hotarare de guvern al Ministerului Agriculturii

Sursa foto: nebraskacorn.org
Parallax

Vizualizari
203
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri