Claudiu Zamfir

Ministru: Se modifica ghidurile si se fac teste la sistemul informatic pentru fondurile UE. Cand se lanseaza urmatoarele apeluri in POCU

Imagine principala
Ministru: Se modifica ghidurile si se fac teste la sistemul informatic pentru fondurile UE. Cand se lanseaza urmatoarele apeluri in POCU
​Ministerul Fondurilor Europene va face, pana pe 15 decemrbie 2015, modificari la ghidurile solicitantilor pentru Programul Operational Capital Uman si noi teste la sistemul informatic MySmis, prin care se depun proiectele europene, a declarat, joi, ministrul de resort, Aura Raducu.

Potrivit acesteia, "sunt doua mici probleme":

 - "O data cu sistemul care sa functioneze si o data cu ghidurile pe care le-am lansat. Facem noi testari pe 8 si pe 15 decembrie privind acest sitem, modul de functionare si speram sa fie bine, adica probleme care se identifica pe 8 sa le remediem si pe 15 sa-l finalizam. Speram ca pana la sfarsitul anului sa finalizam acest sistem si sa poata sa se primeasca cereri si sa lansam un nou pachet".

 - "Am dori sa fie inca o simplificare pe aceste ghiduri. Am vrea sa ne mai uitam putin pe aceste ghiduri si sa incercam, cu expertii pe care ii avem, sa simplificam putin ghidurile. Adica, daca tot pornim, sa pornim cu un sistem mai sigur si mai operational. Deci, in paralel cu finalizarea sistemului in aceste 2-3 saptamani sa simplificam si ghidurile. Si de aceea am cerut viitorilor potentiali beneficiari daca au idee, avand in vedere experienta pe care o au in gestionarea acestor fonduri si orice idee pe care o au privind blocajele pe care le-au intampinat, sa ne trimita mesaje sa putem sa le luam in considerare".

Ministrul Fondurilor Europene sustine ca beneficiarii vor putea sa depuna proiecte in POCU 2014-2020 dupa jumatatea lunii decembrie 2015 sau din ianuarie 2016.

"Apelurile de proiecte am vrea sa fie lansate dupa jumatatea lunii decembrie, Daca nu se poate acest lucru si mai avem anumite lucruri de finalizat la sistemul informatic, de la 1 ianuarie 2016 dorim sa pornim cu toate motoarele", a mai spus Aura Raducu.

Ministerul Fondurilor Europene a anuntat, miercuri, amanarea
deschiderii sistemului informatic pentru depunerea propunerilor de
proiecte care ar urma sa aiba si o componenta de antreprenoriat, prin
care persoanele defavorizate ar putea primi granturi de pana la 25.000
de euro pentru deschiderea unei afaceri.
Anuntul MFE privind amanarea vine chiar in ziua in care apelul pentru proiacte trebuia sa se deschida.

Potrivit
unui comunicat emis de MFE, Directia Generala Programe Capital Uman din
subordinea sa amana deschiderea "sistemului informatic MySMIS2014
pentru cererile de propuneri de proiecte nr. 2- Dezvoltare Locala Integrata (DLI 360) in comunitatile marginalizate rome si nr. 3/2015
- Sprijin pregatitor pentru animarea comunitatii din cadrul oraselor cu
populatie peste 20.000 de locuitori, Etapa I - Sprijin pregatitor
pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala (SDL) si pentru
infiintare GAL nou/ adaptare GAL deja infiintat la cerintele DLRC pentru
perioada de programare 2014-2020, aferente Programului Operational
Capital Uman (POCU)".

Oficialii MFE sustin ca mai trebuie sa faca imbunatatiri la sistemul informatic.

"Decizia
vine ca urmare a identificarii unor elemente care necesita imbunatatiri
si simplificare in operationalizarea sistemului informatic MySMIS2014,
elemente sesizate in urma testarii finale a acestuia
", precizeaza sursa citata.

Reamintim ca sistemul informatic pentru gestionarea proiectelor europene este realizat de Ministerul Fondurilor Europene impreuna cu Serviciul de Telecomunoicatii Speciale (STS).
Parallax

Vizualizari
46
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Minuni promise? Chiar daca se admite ca imbunatatirile documentatiei, ce se vor face in numai doua saptamani, reprezinta ceea ce le lipsea romanilor ca sa nu fie printre ultimii, la extragerea fondurilor europene, ramane un impediment determinant : 'noi n-avem nemti' care sa foloseasca riguros, cu buna credinta si profesionalism, documentatia ce va fi impecabila, promisa de doamna ministru.
poza de profil
nemti? pe bune? nu avem nemti? o fi lucrand nemtii atat de bine? am vazut ce pot cu ocazia scandalului Diesel,deci..mai usor cu laudele, mai ales ca e suficient sa ne uitam la polonezi, care chiar sunt campioni la atragerea fondurilor europene.
poza de profil
2 incarca 3 descarca "Am dori sa fie inca o simplificare pe aceste ghiduri" = pai dumneavoastra nu ati vazut nici sistemul, nici ghidul. Spuneti ce doreste publicul sa auda. Sistemul se construieste pe structura cererii de finantare (capitole bugetare, cheltuieli eligibile) stabilita de ghid. Tehnocrat citand din hartii pregatite de niste directori care lucreaza separat dar coordoneaza programe si sisteme.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri