Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Cibernetica,
Statistica si Informatica Econmica(CSIE), Departamentul de Informatica
si Cibernetica Economica (DICE) alaturi de Asociatia "Clubul
Informaticii Economice - CyberknowledgeClub" au lansat o competitie
dedicata studentilor pasionati de programare, prin care ofera
13 premii in valoare de peste 18.000 euro.Aceste premii constau in:
12 biciclete Pegas si
un autoturism electric Renault Twiz. Competitia este sponsorizata de compania de consultanta IT si dezvoltare software, Crystal System.
Inscrierile sunt deschise pana pe
29 octombrie, iar proiectul se desfasoara in perioada
02 noiembrie 2015 -
31 martie 2016. Competitia este impartita in doua etape:
- In prima etape studentii selectati vor beneficia de un curs de formare pentru 3 tehnologii: Java (Oracle Weblogic) in cloud, SAP ABAP si Business Intelligence (SAP BI). La finalul acesteia studentii vor sustine un examen, iar cei care vor obtine minim 50% din punctajul maxim vor fi calificati in etapa a doua.
- In cea de-a doua etapa studentii vor elabora un proiect (la nivel de proof of concept) care are aplicabilitate in viata reala in unul dintre urmatoarele domenii: Cloud Computing, Big Data, Mobile programming, Social networks si Cybersecurity.
Proiectele vor participa la o competitie cu premii, in cadrul careia evaluarea va fi realizata de catre un comitet format din profesori din cadrul ASE. Studentii isi vor putea folosi proiectele realizate pentru lucrarile de diploma/dizertatie/doctorat.
Cei care doresc sa participe se pot inscrie pana pe data de 29 octombrie prin completarea formularului ce poate fi accesat
AICI, unde vor incarca si un
CV.
Obiectivul proiectului este acela de a incuraja inovarea in domenii precum Cloud Computing, Big Data, Mobile programming, Social networks si Cybersecurity, printr-un mecanism care imbina invatarea unor tehnologii de ultima generatie cu exersarea acestora in practica, spun organizatorii competitiei.
"Prin aceasta initiativa ne dorim sa scoatem studentii din zona de confort, sa ii provocam sa vina cu idei inovatoare si astfel sa se loveasca de toate etapele crearii unui produs. Incurajand studentii sa creeze un produs aproape de o stare finita, celor mai bune idei le vom propune finantare si suport. Ne-ar bucura daca prin acest proiect vom crea primii antreprenori!" declara conf. univ. dr. Razvan Bologa, unul dintre initiatorii acestui proiect.
Doar studentii ASE pot castiga cele 13 premii ale acestui proiect. Ceilalti concurenti acceptati in competitie, care nu sunt studenti ai ASE si care vor obtine note bune si vor avea aplicatii declarate castigatoare, vor avea sansa sa fie angajate in cadrul Crystal Systems, mai anunta organizatorii.